Taximetriștii declară război sistemului Uber

Companiile de taximetrie care au contract cu Aeroportul Internațional Henri Coandă se vor retrage, de săptămâna viitoare, dacă nu va fi eliminată reclama care încurajează călătorii să apeleze la serviciile de transport în sistem Uber, atrag atenția reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), într-un comunicat de presă, transmis marți Agerpres.

Transportatorii susțin că suma pe care o plătesc aeroportului pentru a avea dreptul să opereze în zonă este de circa 220.000 de euro anual.

‘Conducerea Aeroportului Henri Coandă, din București, ignoră absolut toate problemele pe care le-a creat pirateria taximetriștilor care operează ilegal în zona aeroportului și permite accesul mașinilor în sistem Uber. Mai mult, aeroportul a permis amplasarea unui panou publicitar, din care cetățenii români sau străini care au nevoie de transport înțeleg că Uber este compania acreditată inclusiv pentru a face transferuri de la aeroport către orice destinație. Probabil că au uitat cei care conduc aeroportul de la Otopeni că o studentă din Japonia a fost ucisă cu bestialitate, acum câțiva ani, de un ‘pirat’ care se ocupa cu racolarea de clienți dezinformați și creduli. Înțelegem că se încurajează pirateria, cu absolut toate consecințele acestei activități, pe Aeroportul Henry Coandă, însemnând frauda fiscală, distrugerea imaginii României în lume și, pe cale de consecință, subminarea economiei naționale, dar și alte fapte penale, de la agresiuni, sechestrare de persoane și tâlhărie, până la viol și crimă!’, noteză oficialii COTAR.

Potrivit sursei citate, în virtutea sumelor pe care le plătesc anual companiile de taxi pentru a opera pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, se solicită înlăturarea panoului publicitar din zonă, prin care se încurajează activitatea Uber, în caz contrar taximetriștii amenințând că își vor înceta activitatea în acel perimetru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.