Cioloș, avocatul lui Voiculescu în scandalul transplanturilor

Share:

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost culpabilizat pe nedrept în scandalul transplanturilor, a susținut premierul Dacian Cioloș, duminică, arătând că nu este vina acestuia că a avut curajul să spună lucrurilor pe nume și să ia măsuri.

Întrebat în legătură cu situația transplanturilor, Dacian Cioloș a spus că dacă măsurile în domeniu ar fi fost luate de foștii miniștri ai Sănătății și Agenția Națională a Transplanturilor ar fi fost auditată mai dinainte, nu s-ar fi ajuns în această situație.

 „Și acolo au fost foarte multe lucruri puse sub preș, s-a încercat culpabilizarea pe nedrept a ministrului Sănătății, care a avut curajul să spună lucrurilor pe nume, așa cum a făcut-o și în alte cazuri, și nu numai să spună lucrurilor pe nume, ci să ia și niște măsuri. Dacă miniștrii care au fost (…) ar fi ținut cont de ce a spus Corpul de control în ultimii ani și ar fi luat măsuri, atunci probabil că nu s-ar fi ajuns la situația asta, să-l culpabilizezi pe ministru pentru că sunt unii care stau pe lista de așteptate și nu pot face transplant în România. Nu din vina ministrului, pentru că nu e vina ministrului Voiculescu că nu s-au făcut lucruri care nu s-au făcut ani de zile. Și nu este vina lui că are curajul să spună lucrurile pe nume și să-și asume anumite decizii”, a adăugat Cioloș.

El a arătat că și cei din conducerea spitalelor ar fi trebuit să-și asume măsuri. „Aceste decizii ar trebui să-și asume și cei din conducerea clinicilor, spitalelor și toți cei care vociferează acum”, a conchis premierul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.