Trump, șantajat de Putin?

Acuzațiile conform cărora oficiali ruși din domeniul contraspionajului dețin informații compromițătoare despre președintele ales al SUA, Donald Trump, vor domina cu siguranță îndelung amânata primă conferință de presă a acestuia.

Prima conferință de presă a lui Trump va fi dominată de acuzațiile potrivit cărora oficialităţi ruse din domeniul contraspionajului au informații compromițătoare despre noul preşedinte al SUA, Donald Trump.

Potrivit aceloraşi surse, informaţiile ar fi însoţite şi de dovezi clare, potrivit cărora Donald Trump s-ar fi întâlnit cu prostituate într-un hotel din Moscova, întâlnire care ar fi fost filmată de serviciile secrete ruse pentru a-l putea şantaja în viitor, după ce se va instala la Casa Albă.

Într-un memo publicat integral de Buzzfeed se arată că „potrivit sursei D, prezentă la acea întâlnire, atitudinea perversă a lui Trump la Moscova a inclus şi închirierea Apartamentului Prezidenţial de la hotelui Ritz Carlton, unde cuplul prezidenţial Obama (pe care Trump îl urăşte) a locuit în cursul unei călătorii oficiale în Rusia şi le-a pus pe prostituate să urineze în faţa lui în patul din apartamentul Prezidenţial”.

Un rezumat al acuzațiilor a fost atașat la finalul raportului agențiilor de informații ale SUA cu privire la amestecul Rusiei în campania electorală dinaintea alegerilor prezidențiale americane din 8 noiembrie 2016, potrivit CNN.

Într-o postare pe Twitter, Trump a respins relatările în cauză, pe care le-a numit ‘știri false’ cu numai câteva ore înaintea primei sale conferințe de presă după alegerea sa în funcția de președinte al Statelor Unite, potrivit Agerpres.

Conferința a fost inițial programată pentru data de 15 decembrie 2016, după care a fost anulată și reprogramată. Donald Trump nu a mai ținut o conferință de presă din iulie anul trecut.

Este de așteptat ca jurnaliștii să-i adreseze lui Trump întrebări despre eventualele conflicte de interese, ținând cont de afacerile pe care le deține, și despre intențiile sale după ce își va prelua mandatul al Casa Albă, pe 20 ianuarie.

Un sondaj de opinie dat publicității marți de Pew Research Center arăta că peste jumătate dintre americani sunt îngrijorați de transparența arătată de Donald Trump în legătură cu prezentarea intențiilor sale. O proporție de 57% dintre americani au exprimat temeri legate de potențialele conflicte de interese în administrația Trump.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.