FRF, despre scandalul dintre Steaua și Armată!

0

Departamantul Juridic din cadrul Federației Române de Fotbal a oferit răspunsuri oficiale la câteva dintre cele mai arzătoare întrebări care frământă acum lumea fotbalului, chestiuni strict legate de scandalul dintre Steaua și Armată.

FRF a explicat într-un comunicat de ce nu a pus în aplicare schimbarea denumirii clubului, dar și ce se va întâmpla cu Steaua într-o astfel de situație, mai ales în plin sezon. Gigi Becali a primit o veste liniștitoare din partea Federației, neavând de ce să se teamă de o retrogradare, în ciuda eforturilor în acest sens, Clubului Sportiv al Armatei.

1. Din verificările efectuate a rezultat că nu există înregistrată în evidențele FRF niciun fel de solicitare a CSA Steaua cu privire la obligația/obligativitatea schimbării denumirii clubului SC FC STEAUA BUCURESTI SA.

2. Având în vedere că schimbarea denumirii (art. 2 din ROAF) este o operațiune permisă de regulamentele FRF în vigoare, clubului nu i s-ar aplica niciun fel de sancțiune dacă și-ar modifica denumirea. Cu atât mai mult nu s-ar aplica vreo sancțiune dacă această modificare ar fi efectuată în vederea executării unei hotărâri judecătorești. Sintagma “niciun fel de sancțiune” include și participarea în Liga I, cât și participarea în cupele europene, dacă deține acest drept din punct de vedere al meritului sportiv. Schimbarea denumirii unui club este supusă aprobării Comitetului Executiv al FRF.

FRF are obligația de a comunica la UEFA cluburile participante în Cupele europene, de regulă, la data de 1 iunie a anului în curs.

3. Nu putem să efectuăm supoziții cu privire la eventuale acțiuni inițiate de către UEFA prin organismele sale competente de luare a unor decizii.

Vă mulțumim!

Departamentul Juridic al Federației Române de Fotbal„, se arată în comunicatul FRF.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.