Iohannis, despre dezvăluirile lui Ghiță, la Strasbourg

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit în faţa europenilor despre dezvăluriile făcute de Sebastian Ghiţă, informează România TV. Preşedintele spune că înregistrările prezentate public nu sunt suficiente pentru a stabili vinovaţii. Totodată, şeful statului a vorbit şi despre moartea omului de afaceri Dan Adamescu, internat după ce problemele de sănătate i s-au agravat în închisoare.

Un socialist european i-a adresat preşedintelui Klaus Iohannis o întrebare legată de înregistrările în care fostul deputat Sebastian Ghiţă vorbeşte despre manipularea justiţiei şi de presiunea care se creează prin aceste dezvăluiri.

„Ştim toţi că media este parte din viaţa politică, dar ştim bine toţi că ştirile nu sunt dovada de vină sau, din contră, de lipsă de vină. Indiferent cât de interesante sunt reportajele să nu le confundăm cu dovada sigură, ca preşedinte susţin orice procedură, comisie, instituţie, să aflu dacă cineva a făcut ceva ilegal. Cred în parcursul legal cine a greşit să plătească dacă nu, imaginea să-i fie curată. Bineînţeles că susţin orice procedură care duce la descoperirea ilegalităţilor”, a spus Klaus Iohannis.

Din partea conservatorilor europeni lui Iohannis i s-a adresat o întrebare legată de moartea afaceristului Dan Adamescu şi de informaţiile potrivit cărora acesta a fost privat de tratament în închisoare, înainte de a fi internat. „Nu cunosc persoana de care vorbiţi, dar da, eu personal, ca presedinte al Romaniei, sustin procese corecte”, a replicat Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.