Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului

Datele au fost publicate într-un raport al Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului, potrivit căruia cancerul de plămâni este cel mai frecvent tip de cancer în România, urmat de cel colorectal, de sân, de prostată şi de col uterin.

Marcarea mondială a acestei zile are scopul de a uni populaţia lumii în lupta împotriva cancerului, pentru a preveni această boală şi pentru a salva milioane de vieţi. Este parte a campaniei universale a luptei cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris adoptată la Summitul Mondial împotriva Cancerului pentru Noul Mileniu, desfăşurat la 4 februarie 2000.

Până în prezent au fost identificate 250 de tipuri de cancer, această boală fiind a doua cauză de deces la nivel mondial.

Anual, 8.2 milioane de oameni din întreaga lume mor din cauza cancerului, din care jumătate prematur, la vârste cuprinse între 30 şi 69 de ani, iar Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului dă ocazia de a sublinia importanţa unei alianţe puternice între cercetători, profesionişti din domeniul sănătăţii, pacienţi, guverne, parteneri din industrie şi mass-media împotriva acestei boli.

Din 2016 până în 2018, Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se desfăşăară sub tema „Noi putem. Eu pot” – în grup sau individual, ne putem aduce contribuţia la această luptă.

La fel cum cancerul afectează fiecare individ în mod diferit, aşa şi noi putem lua măsuri diferite pentru a reduce impactul pe care îl are cancerul asupra indivizilor, familiilor și comunităților.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.