Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Melbourne

0

Un mic avion cu cinci persoane la bord s-a prăbușit marți, aparatul lovind un centru comercial din apropiere de Melbourne, în sudul Australiei, au anunțat autoritățile, fără a putea să furnizeze imediat un bilanț, transmite AFP.

Autorităţile australiene au anunţat că cinci persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste acoperişul unui centru comercial la scurt timp după ce decolase de pe un aerodrom din apropiere de Melbourne, transmite Reuters.

Aparatul „a lovit clădirea într-o minge uriașă de foc”, a declarat un martor. Avionul, un Beechcraft, a deviat curând după decolarea de pe aeroportul Essendon, aproape de Melbourne, și s-a prăbușit în centrul comercial DFO, de lângă aeroport.

„Este vorba de un accident foarte, foarte tragic”, a declarat presei Lisa Neville, ministru al poliției statului Victoria, a cărui capitală este Melbourne. „Un avion ușor, închiriat pentru un zbor, a lovit centrul comercial DFO, la Essendon”, a spus aceasta.

Imaginile difuzate în direct de televiziuni arătau flăcări și importante daune produse centrului comercial și imobilelor vecine. O coloană de fum negru se ridica de la locul accidentului.

Cauza accidentului nu a fost încă determinată. Șeful poliției statului Victoria, Mick Frewen, a declarat că principala ipoteză a anchetatorilor era „o pană de motor”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.