Soția lui Fillon, acuzată că a falsificat un document!

0

Penelope Fillon, soția candidatului conservator la președinția Franței, este bănuită că a falsificat un document pentru a-și justifica locul de muncă de la biroul parlamentar al soțului ei, Francois Fillon, scrie marți presa franceză, sintetiza de agenția EFE.

Cotidianul Le Parisien a dezvăluit un contract care, potrivit anchetatorilor, ar constitui o dovada că soții Fillon ar fi falsificat documente, relatare ce apare chiar în ziua în care Penelope este audiată de către trei judecători de instrucție și riscă să fie inculpată în dosarul locurilor de muncă fictive, soțul ei fiind deja inculpat de pe 14 martie.

Potrivit aceleiași publicații, respectivul document a fost găsit în timpul percheziției efectuate pe 10 martie în biroul lui Francois Fillon de la Adunarea Națională. Printre alte documente confiscate atunci se regăsesc și state de plată nesemnate pe numele Penelope Fillon și datate din anul 2012, ce arată că ea avea un contract de muncă pentru un post de asistentă parlamentară și cu un program de lucru săptămânal de 20 de ore, potrivit Agerpres.

Alte documente găsite în timpul unei alte percheziții sugerează existența unui contract pentru 14 ore de lucru pe săptămână remunerate cu un salariu lunar brut de 3.872 de euro. Însă Penelope Fillon a mai avut în aceeași perioadă un contract full-time în cadrul publicației ‘La revue des deux mondes’, condusă de un prieten al soțului ei, post pentru care ar fi primit un salariu lunar vrut de 5.000 de euro și care de asemenea este suspectat că a fost un loc de muncă fictiv.

Dar Francois Fillon își susține în continuare nevinovăția și afirmă că toate aceste acuzații, ce au urmat unor dezvăluiri din presă, sunt motivate politic pentru a-i compromite șansele în cursa prezidențială, el vorbind recent și despre existența unui ‘cabinet negru’ care ar dirija această operațiune de la Palatul Elysee.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.