Război total în Moldova. Dodon vs. Filip!

0

Premierul moldovean Pavel Filip a atenționat miercuri că un eventual memorandum de colaborare dintre Chișinău și Uniunea Economică Eurasiatică este nepotrivit, iar acordarea pentru Republica Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii este inoportună, informează Radio Chișinău.

Răspunsul guvernului la solicitările de săptămâna trecută ale președintelui Igor Dodon a fost publicat pe o rețea de socializare chiar de către șeful statului. Potrivit acestuia, Pavel Filip spune că autoritățile de la Chișinău nu vor putea realiza prevederile unui eventual memorandum cu Uniunea Economică Euroasiatică, deoarece acest lucru este în contradicție cu prevederile Acordului de Asociere pe care Republica Moldova l-a semnat cu Uniunea Europeană.

‘În viziunea guvernului, atât semnarea memorandumului în cauză, cât și solicitarea statutului de observator pe lângă Uniunea Economică Euroasiatică sunt inoportune, având în vedere faptul că acestea nu vor aduce țării noastre dividende economice sau politice palpabile. Acești pași nechibzuiți sunt de natură să submineze stabilitatea social-politică din țara noastră care și așa este fragilă’, se spune în scrisoarea menționată.

Mai mult, Filip subliniază că statutul de observator nu poate fi obținut fără ca acest lucru să fie cerut și de guvern.

În replică, Igor Dodon a scris într-o postare pe Facebook că memorandumul dintre Republica Moldova cu Uniunea Economică Eurasiatică va fi totuși semnat. ‘Presedintele are legitimitate și mandatul majorității cetățenilor acestei țări și nu voi permite nimănui să se interpună între mine și popor. Memorandumul cu Uniunea Eurasiatică va fi semnat. Și punctum’, a scris Dodon.

Marți, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat într-o conferință de presă în care a făcut bilanțul primelor 100 de zile de mandat că va semna la 3 aprilie un ‘acord-cadru de colaborare’ între Republica Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică, indiferent de opoziția guvernului proeuropean de la Chișinău.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.