Fără muzică tare în stațiunile 2 Mai și Vama Veche!

0

Consilierii locali din Limanu au introdus un set de reguli stricte privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale, fiind vizate în special în staţiunile Vama Veche şi 2 Mai, unde, în acest sezon estival, muzica va fi ascultată mai încet, iar comerţul ambulant va fi interzis.

Consiliul Local al comunei Limanu a aprobat un regulament privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţa în localitate, document care prevede un set de reguli privind procedurile de autorizare pentru activităţile desfăşurate de agenţii economici, dar şi procedurile pentru desfăşurarea activităţilor cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public.

„Până la iniţierea acestui set de reguli, în comuna Limanu nu exista o centralizare a condiţiilor pe care ar trebui să le îndeplinească un agent economic. Acest regulament explică foarte clar care sunt obligaţiile celor care doresc să primească autorizaţii din partea noastră. Sunt gândite unitar, astfel încât, mai ales în sezonul estival, când funcţionează cele mai multe activităţi economice, să existe un reper după care să ne putem ghida, atât noi, ca şi autorităţi locale, cat şi agenţii economici”, a declarat primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, conform Mediafax. 

Astfel, regulamentul prevede condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să desfăşoare activităţi comerciale în privinţa documentaţiilor privind apartenenţa spaţiului, tipul de activitate, orarul de funcţionare, în funcţie de specificul activităţii, precum şi tipul de mobilier sau cromatica acestuia.

Ca reglementări, cu excepţia zonelor dedicate distracţiei, nivelul decibelilor este limitat la cel prevăzut de lege. „Nivelul de zgomot aprobat este de 75 dB pentru saloane fără orchestră, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestră în interior, 70 dB la exterior în cadrul zonei funcţionale şi 65 dB la limita zonei funcţionale”, se arată în regulament. Amplificatoarele audio – boxele – amplasate în exteriorul unităţii economice vor fi obligatoriu orientate către interiorul perimetrului unităţii, iar situaţia barurilor de pe plajă, amplificatoarele audio vor fi orientate către mare. Barurile de pe plajă au obligaţia obţinerii autorizaţiei de funcţionare pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică.

Documentul mai cuprinde norme ce reglementează tot ceea ce ţine de unităţile comerciale, de la aspectul acestora, până la program şi tipul de mobilier folosit, care trebuie să fie din de lemn, fier forjat ori plastic de calitate. Cromatica acestuia va fi albastru ultramarin, albastru aquamarin, crem deschis, tonuri de brun de la deschis la închis. Mobilier rustic este acceptat numai în Vama Veche şi tot acolo orarul de funcţionare nu va fi impus, dar cu condiţia respectării normelor de zgomot.

De asemenea, în zonele publice sau cu acces public vor fi interzise activităţile care tulbură liniştea şi ordinea publică, activităţile de cerşetorie, strângere de fonduri şi alte activităţi similare. În zonele pietonale – alee, promenadă etc, este interzis comerţul de mic detaliu, cât şi comerţul de întâmpinare cu articole de plajă, jucării etc, precum şi cu legume sau fructe.

Agenţii economici care nu respectă noile reguli riscă amenzi de la 1.000 la 2.500 de lei, suspendarea sau anulare autorizaţie de funcţionare. O condiţie esenţială pentru a beneficia de autorizaţie, indiferent de tipul de activitate, este încheierea unui contract cu Serviciul Comunitar de Utilităţi Publice de Interes Local Limanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.