Grapini: NATO-garanţia menţinerii statalităţii României!

Share:

Președintele PPU, europarlamentarul Maria Grapini, a remis pe adresa redacției un comunicat de presă pe care îl redăm integral în continuare:

„România este membru cu drepturi depline al Alianţei Nord Atlantice. Azi, de ziua NATO, suntem încredinţaţi că prin alocarea unui buget de 2% din PIB pentru înzestrare militară, unul dintre cele mai mari din regiune, şi prin transferarea a 30.000 de militari străini în vară în România pentru exerciţii specifice, vom fi mai bine apăraţi de aliaţii noştri tradiţionali.

Ne gândim la bunicii şi străbunicii noştri, care au aşteptat cu arma în munţi venirea aliaţilor. E de datoria noastră să le cinstim cum se cuvine memoria.

Partidul Puterii Umaniste cere guvernanţilor seriozitate şi determinare în procesul achiziţionării de armament modern.

Putem fi oricând ţinta unor atacuri cibernetice. De aceea considerăm că cyber security trebuie să reprezinte cea mai importantă preocupare. Suntem îngrijoraţi de tendinţele de descurajare a forţei umane de către inamicii noştri tradiţionali.

Armata trebuie să revină o profesie de elită, aşa cum era odată. Un ofiţer trebuie respectat, iar statul să-i ofere cele mai bune condiţii de înzestrare şi să-i pregătească la standardele profesionale cele mai înalte.  NATO şi armata română reprezintă garanţia menţinerii statalităţii României”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.