Martorii, șocați după atentatul de la Sankt Petersburg

O martoră la infernul declanşat la metroul din Sankt Petersburg în urma exploziei soldate cu 9 morţi şi 20 de răniţi, potrivit unui prim bilanţ oficial, a povestit clipele de groază trăite în infernul din subteran. Femeia a povestit că a auzit o bubuitură puternică şi apoi a simţit un miros de fum care a umplut metroul din Sankt Petesburg, moment în care toată lumea a început să alerge speriată, haotic, în speranţa că îşi va salva viaţa.

Polina, o studentă din Sankt Petersburg, susţine că a auzit o bubuitură puternică înainte ca un miros de fum să umple garnitura de metrou dintre staţiile Tehnologiceski Institut şi Piaţa Sennaia. Martora a explicat că în metrou era foarte aglomerat la acea oră.

„Călătoream în următorul vagon şi în acel moment era multă aglomeraţie: toate scaunele erau ocupate şi multe persoane stăteau în picioare. Explozia a avut loc între staţii. Am auzit o bubuitură puternică, iar apoi am simţit un miros puternic înainte să vină fumul”, a declarat Polina.

De asemenea, aceasta a explicat că toţi oamenii au început să alerge spre celălalt capăt al vagonului, iar două femei au leşinat din cauza aglomeraţiei.

„Asta se întâmpla în timp ce metroul continua să meargă, nu s-a oprit. Toată lumea a coborât la Tehnologiceski Institut. Atunci am văzut că vagonul alăturat era distrus, ferestrele erau sparte şi nu era lumină, numai sânge”.

Autorităţile locale au confirmat că nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 20 au fost rănite în explozia de la metrou. Printre răniţi se numără inclusiv un copil din Sankt Petesburg.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.