Nou șef de Stat Major al Forțelor Terestre

Share:

Generalul-maior Marius Harabagiu a preluat, luni, comanda Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT) de la generalul-locotenent Dumitru Scarlat, acesta urmând a-și continua activitatea ca reprezentant militar al României la NATO și Uniunea Europeană, informează Ministerul Apărării Naționale.

„2% din PIB înseamnă și pentru Statul Major al Forțelor Terestre o alocare financiară consistentă, ce impune o abordare pragmatică a execuției bugetare, având rolul de a asigura înlocuirea tehnicii vechi de luptă, echiparea efectivelor cu noua ținută combat, asigurarea unor condiții de muncă decente în scopul modernizării și asigurării forțelor terestre cu capabilități și capacități ce pot răspunde provocărilor mediului de securitate din secolul XXI”, a declarat noul șef al SMFT, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Schimbarea comenzii SMFT s-a realizat în cadrul unei ceremonii care a avut loc în prezența ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș, a secretarului de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, și a șefului Statului Major General, general Nicolae Ciucă.

La rândul său, ministrul Leș a mulțumit generalului-locotenent Dumitru Scarlat pentru activitatea depusă și a apreciat că în noua misiune pe care o va îndeplini la NATO și UE va reprezenta țara la nivelul cel mai înalt.

„Domnule general Marius Harabagiu, ați demonstrat perseverență și determinare în exercitarea actului de comandă, ultima poziție fiind definitorie pentru Armata României, ca și comandant al Comandamentului Forțelor Întrunite. Ați condus și planificat exercițiile naționale și misiunile noastre în teatrele de operații și ați adus oamenii acasă în siguranță. Vă asigur de sprijinul meu și al conducerii ministerului, de deschidere și dialog în activitatea pe care o veți desfășura”, a afirmat Leș.

Potrivit sursei citate, generalul Scarlat a arătat că obiectivele principale ale echipei de conducere a SMFT, în perioada în care a asigurat comanda categoriei de forțe, au fost grija pentru oameni, înzestrarea, operaționalizarea structurilor, exercițiile multinaționale și executarea misiunilor din teatrele de operații.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.