Boris Johnson vrea noi sancțiuni la adresa Rusiei

Miniștrii de Externe din G7 încearcă să ajungă la o poziție comună față de criza din Siria înainte ca Rex Tillerson să plece spre Moscova. Secretarul de stat al SUA vrea să-i convingă pe liderii ruși să renunțe la sprijinul militar acordat regimului Assad. Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a cerut ferm Moscovei să nu-l mai ajute militar pe Bashar Al-Assad, despre care spune că, în prezent, este un lider toxic.

Șeful diplomației britanice, Boris Johnson, susține că atacul aerian american din Siria „a schimbat jocul”. De aceea, miniștrii de Externe din Grupul celor șapte națiuni puternic industrializate s-au întâlnit în Italia, în căutarea unei soluții care să pună presiune asupra Rusiei ca să rupă orice legătură cu președintele sirian Bashar Al-Assad.

Statele Unite au impus deja, din proprie iniţiativă, unele sancţiuni, dar, cu siguranţă, vom discuta posibilitatea unor sancțiuni suplimentare. În mod cert, unii dintre responsabilii militari ruşi şi sirieni, care coordonează acţiunile militare siriene, sunt contaminaţi de comportamentul îngrozitor al regimului Assad, a declarat ministrul britanic de Externe, Boris Johnson.

Boris Johnson este de părere că sprijinul pentru președintele sirian a intoxicat reputația Rusiei și a sugerat că ar putea fi aplicate sancțiuni în cazul în care Moscova refuză să-și schimbe politica.

Declarațiile ministrului britanic urmează apelului făcut duminică de Casa Albă, care a cerut plecarea liderului sirian de la putere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.