Rujeola face o nouă victimă

0

O fată în vârstă de nouă ani şi zece luni internată cu rujeolă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a murit în urma unei bronhopneumonii. Acesta este cel de-al 24-lea caz de deces înregistrat în România din cauza rujeolei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, luni, că fetiţa avea nouă ani şi zece luni şi a murit sâmbătă în urma unei bronhopneumonii.

„O fată de nouă ani şi zece luni, cu multiple comorbidităţi, a fost internată aproximativ două săptămâni la noi în spital, în Secţia de Terapie Intensivă, cu insuficienţă respiratorie şi sâmbătă a decedat, a făcut o bronhopneumonie. Fata avea rujeolă, dar şi alte afecţiuni”, a afirmat Virgil Musta.

Potrivit Mediafax, fata care a murit era din comuna Sânandrei, judeţul Timiş.

Până la data de 28 aprilie, fuseseră înregistrate 23 de decese cauzate de epidemia de rujeolă.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 28.04.2017 este 5119, din care 23 de decese (7 în judeţul Timiş, 5 în judeţul Arad, 5 în judeţul Dolj, 3 în judeţul Caraş Severin, 1 în judeţul Călăraşi, 1 în judeţul Satu Mare şi 1 în Bucureşti). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de judeţe”, reiese din raportarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.