Constantin, Banias și Durbacă, excluși din ALDE

0

Conducerea ALDE a decis, joi, excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Eugen Durbacă și Mircea Banias, a anunțat vicepreședintele formațiunii Andrei Gerea.

„Am avut excluderile unor colegi care s-au opus în ultima perioadă deciziilor partidului și au adoptat anumite poziții duplicitare în legătură cu ALDE. (…) S-au votat trei excluderi din partid în persoana domnului Daniel Constantin, domnului Mircea Banias și domnului Eugen Durbacă”, a declarat Gerea, după ședințele forurilor de conducere ale ALDE.

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis joia trecută să propună Delegaţiei Permanente excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Călin Popescu Tăriceanu avertizându-i pe cei care au semnat contestaţiile în instanţă să şi le retragă, altfel vor fi şi ei excluşi.

„Eu nu am votat, colegii mei au votat şi această propunere va fi înaintată Delegaţiei permanente care va avea loc săptămâna viitoare, joi (…) Această decizie a Biroului Politic Executiv de a propune excluderea nu e una care să mă bucure, dar în acelaşi timp eu vreau să îi avertizez pe toţi foarte clar că nici colegii mei şi nici eu nu suntem dispuşi să încasăm aşa toate prostiile, toate aberaţiile care sunt spuse la adresa noastră. Putem să avem dispute, diferenţe de puncte de vedere pe chestiuni politice, dar în momentul în care toate aceste declaraţii sunt numai atacuri la persoană, atunci ieşim din cadrul de desfăşurare normală a discursului politic şi acţiunii politice şi atunci trebuie să ne vedem fiecare de treabă înainte”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, notează News.ro.

El le-a transmis şi un avertisment susţinătorilor lui Daniel Constantin care au semnat contenstaţiile din instanţă împotriva organizării congresului din 22 aprilie să îşi retragă semnăturile dacă vor să mai rămână în partid.

„Până săptămâna viitoare, cei care au semnat contestaţiile în instanţă au posibilitatea să le retragă. Dacă îşi retrag semnăturile, atunci putem să ne vedem în continuare de drum împreună, dacă nu, fiecare îşi alege drumul pe care crede că trebuie să meargă”, a mai spus Tăriceanu.

În replică, Daniel Constantin a scris Facebook că, prin acţiunea de excludere a sa din partid, Călin Popescu Tăriceanu îşi „şantajează” colegii pe care îi îndeamnă să renunţe la acţiunile din justiţie, abuzul comis fiind astfel certificat, dar el îşi va susţine în continuare procedurile în instanţă împreună cu cei care sunt alături de el.

„Între mine şi domnul Tăriceanu, între mine şi o parte dintre cei care au fost NUMIŢI sâmbătă în conducerea ALDE, este o diferenţă fundamentală de gândire şi de abordare politică. Mă delimitez în mod categoric de acţiunile iniţiate de Tăriceanu, de felul în care acesta înţelege politica în anul 2017. Din păcate, Tăriceanu a rămas captiv unui stil arhaic de a face politică. Crede că la 27 de ani după revoluţie poate să se comporte aşa cum o făcea în anii 1990. Inclusiv prin acţiunea de excludere a mea, Tăriceanu îşi şantajează colegii de partid pe care îi îndeamnă să renunţe la acţiunile din justiţie, iar abuzul comis să fie certificat”, a precizat Daniel Constantin.

El a mai spus că poziţia sa şi cea a lui Călin Popescu Tăriceanu sunt „ireconciliabile din cauza principiilor”.

„Nu pot şi nici nu vreau să fac echipă cu un om care zdrobeşte onoarea şi nu are respect pentru parteneriatele pe care le face. Trecutul lui este mărturia spuselor mele”, a completat fostul vicepremier.

În ceea ce priveşte Congresul ALDE, Daniel Constantin a reiterat faptul că a fost „nestatutar” şi „imoral”, Tăriceanu luând decizii care periclitează viitorul partidului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.