Ponta laudă reacția lui Grindeanu

0

Victor Ponta a declarat miercuri seară la România TV, că reacţia premierului Sorin Grindeanu, care a declarat că Guvernul nu susţine amendamentele aduse Legii graţierii în Comisia juridică de la Senat, ci forma iniţială a proiectului de act normativ, este una normală în situaţia dată şi singura care putea să-l lase „cât de cât neşifonat”.

„Grindeanu a zis singurul lucru pe care putea să-l spună ca să iasă cât de cât neşifonat. A zis noi, Guvernul susţinem forma Guvernului, cea trimisă în Parlament. Restul, ce se întâmplă în Parlament, e altceva. Prim-ministrul s-a scos cumva, pentru ca nu mai avea ce să spună”, a declarat Victor Ponta.

„Am mai spus-o și o repet: Guvernul susține legea grațierii în forma propusă inițial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia juridică a Senatului, referitor la grațierea faptelor de corupție, nu au susținerea Executivului”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Senatorii juriști au votat miercuri un amendament la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate prin care se grațiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență. De asemenea, sunt grațiate fapte săvârșite de către membrii instanțelor de arbitraj sau în legătură cu aceștia sau fapte săvârșite de funcționari străini sau în legătură cu aceștia.

Victor Ponta a atras, însă, atenţia că dacă toţi membrii Comisiei juridice ar fi fost prezenţi la şedinţa de miercuri, amendamentele nu ar mai fi fost adoptate. „Doi liberali au chiulit de la comisie. Dacă se prezentau era egalitate şi nu treceau amendamentele. Votul a fost cinci la trei, deci dacă ar fi fost şi peneliştii, ar fi fost egalitate”, a punctat Victor Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.