Spitalul TBC din Moroeni va fi reabilitat

0

Ministerul Sănătății a alocat 4 milioane de lei pentru reabilitarea spitalului TBC de la Moroeni, secție exterioară a Spitalului Județean Târgoviște, investiția urmând a fi finalizată anul viitor, a declarat, joi, într-o conferință de presă, managerul unității sanitare, Claudiu Dumitrescu.

”Ministerul Sănătății a alocat anul acesta o sumă importantă pentru reabilitarea secției TBC a spitalului județean, este vorba de 4 milioane de lei. E vorba de reabilitarea corpului central al fostului sanatoriu. Este o investiție multianuală, anul trecut a început cu 1,4 milioane de lei, anul acesta continuă cu 4 milioane, urmând ca anul viitor investiția să se finalizeze. Este vorba, în total, de 17,9 milioane de lei”, a precizat managerul Spitalului Județean Târgoviște, Claudiu Dumitrescu, informează Agerpres.

Acesta spune că investiția este una necesară deoarece clădirea secției TBC este într-o stare avansată de degradare, iar locația secției este unică în România, într-o zonă montană, unde calitatea aerului este una superioară.

”Investiția este absolut necesară, condițiile de cazare de acolo sunt deficitare din punct de vedere calitativ, iar noi vrem să creștem atât calitatea condițiilor de cazare ale pacientului, dar și să atragem medici, având un deficit de cadre medicale. Avem în momentul de față, acolo, doi medici pensionari care continuă activitatea și, din luna mai, am reușit să mai atragem un medic tânăr, cu jumătate de normă. Organigrama prevede minimum opt medici, dar deficitul este mare, secția fiind la munte sunt condiții speciale. Avem acolo pacienți internați din toată țara, capacitatea este de 225 de paturi, dar nu avem la acest moment grad mare de ocupare”, a mai spus Claudiu Dumitrescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.