USR cere alegeri anticipate

1

USR ironizează, într-un comunicat de presă, evaluarea făcută de Darius Vâlcov Guvernului Grindeanu, afirmând că „nedezvoltarea suficientă a relaţiilor cu Rusia” i-a făcut pe social-democraţi să-i ceară demisia premierului, însă acesta le-a răspuns cu „niet”, arătând că singura soluţie „decentă” în acest moment este organizarea alegerilor anticipate.

Uniunea Salvați România susține că liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE „catapultează” România într-o criză politică și că alegerile anticipate reprezintă singura soluție decentă în această situație.

„Partidul Uniunea Salvați România constată cu îngrijorare că liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE catapultează România într-o criză politică pentru a-și satisface interesele pur personale din sfera penală. (…) În contextul actual, când cetățenilor li se cere în fapt să aleagă între oferta de incompetență și cea de hoție furnizate de o coaliție care a dovedit în doar șase luni incapacitatea explicită de a guverna, soluția decentă și necesară pentru România devine cea a alegerilor anticipate”, se arată într-un comunicat transmis de USR.

În context, USR solicită o guvernare „responsabilă, lipsită de populism, transparentă, predictibilă” și orientată strict către valorile europene și transatlantice.

„Nu ne facem vreo iluzie cu privire la corpul comun din care provin atât domnul Dragnea, condamnat penal definitiv și cercetat penal, precum și domnul Grindeanu, semnatar al OUG 13/2017. Aceștia sunt exponenți ai aceleiași clase politice iresponsabile, capabilă, după cum vedem în aceste zile, să ducă țara în criză politică la nivel guvernamental pentru interese partinice netransparente și interese pur personale din sfera penală”, susține USR.

Reprezentanții Uniunii sunt de părere că Liviu Dragnea „pedepsește” Guvernul Grindeanu „pentru eșecul planului de subminare a Justiției”.

„Partidul Uniunea Salvaţi România constată cu îngrijorare că liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE catapultează România într-o criză politică pentru a-şi satisface interesele pur personale din sfera penală. Alegerile anticipate reprezintă singura soluţia decentă în această situaţie”, se arată într-un comunicat USR.

Liderii USR ironizează şi prezenţa în raportul de evaluare al Guvernului menţiunile cu privire la relaţia României cu Rusia.

„Constatăm că, cel puţin aparent, nedezvoltarea suficientă a relaţiilor cu Rusia a determinat CPExul PSD să îi spună конец [konieţ] (sfârşit – n.r.) lui Grindeanu dar acesta le-a răspuns cu нет [niet] (nu -n.r.)”, se mai arată în comunicat.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seară, la Palatul Victoria, că în evaluarea privind Guvernul şi măsurile din programul de guvernare s-a trecut la nerealizări dezvoltarea relaţiilor economice cu Federaţia Rusă, afirmând că România este în Uniunea Europenă şi trebuie să respecte sancţiunile pe care blocul comunitar le-a impus Rusiei. „Poate domnul Vâlcov şi ceilalţi ştiu altceva. Şi de asta trebuie să plec, probabil”, a spus prim-ministrul arătând că nu a aflat până în prezent cine a făcut parte din comisia de evaluare, în afară de Darius Vâlcov „care nu mai e membru PSD”.

Citește și
1 Comentariu
 1. mimi spune

  Un material propus pentru continuarea celui de mai sus:

  „În context, USR solicită o guvernare „responsabilă, lipsită de populism, transparentă, predictibilă” și orientată strict către valorile europene și transatlantice.”
  1.As vrea sa stiu USR care este ales in Parlament ce dovezi de responsabilitate a dat, ca eu am vazut numai reprosuri ,conflicte si…somn, nimic constructiv;Se vede la televizor.
  2.Populism-Un cuvant caruia i se da o prea mare importanta, fara substanta si folosit atunci cand nu vrei sa zici nimic;folosit des de USR.Se vede tot la televizor.
  3.Guvernare transparenta_Eu ca si cetatean al tarii, habar n-am ce fac cei de la USR in afara faptului ca sunt nemultumiti permanent, somnorosi si suparati. As vrea sa stiu mai multe despre doctrina lor de partid, despre visele lor privind bunastarea Romaniei, etc.Se vede tot la televizor.
  4.guvernare predictibila_ vezi punctele de mai sus, e acelasi lucru….televizor
  5. guvernare…..orientată strict către valorile europene și transatlantice- mda, ok, gut, bien! Vedeti ca noi cetatenii cunoastem principalele limbi europene? si trans?Oare, europenii stiu sa spuna…Bine in limba romana?

  O vorba veche romaneasca, deci europeana spune asa:” Intai sa iti vezi paiul din ochiul tau si apoi barna din ochiul altuia”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.