NATO trimite mai mulți soldați în Afganistan

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat joi seară că aliaţii au căzut de acord, în urma summitului miniştrilor Apărării de la Bruxelles, să trimită trupe suplimentare în Afganistan, transmite Reuters.

De asemenea, alianţa se va concentra mai mult pe sprijinirea operaţiunilor forţelor speciale din Afganistan. Stoltenberg a precizat că trebuie să fie discutată şi problema sanctuarelor folosite de insurgenţi la graniţa cu Pakistan.

„Nu se pune problema în a relua operațiunile de luptă”, ci de „a-i ajuta pe afgani să lupte și să-și asume pe deplin responsabilitatea în materie de securitate”, a insistat Stoltenberg. El a citat trei domenii ce necesită o mai mare prezență a NATO: întărirea forțelor speciale ale armatei afgane, susținerea dezvoltării forțelor aeriene afgane și formarea cadrelor armatei din această țară.

Întrebat despre ce așteaptă el cu privire la acest dosar din partea secretarului american pentru apărare, Jim Mattis, care participă la reuniunea de la Bruxelles, Stoltenberg a estimat că nu ar trebui să se aștepte ca, în acest stadiu, el să anunțe „un număr precis de militari”. Trebuie „să ne asigurăm că suntem capabili să ieșim din impas și să pregătim terenul pentru o soluție politică”, a subliniat secretarul general al NATO.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.