Fost premier israelian, eliberat din închisoare!

Share:

Fostul premier israelian Ehud Olmert, care a petrecut un an și patru luni în închisoare pentru corupție, a fost eliberat duminică, potrivit unui corespondent al agenției France Presse aflat la fața locului.

La putere între 2006 și 2009, Ehud Olmert, 71 de ani, încarcerat din februarie 2016, este primul șef de guvern israelian care a efectuat o pedeapsă cu închisoarea. Condamnat la 27 de luni de închisoare, el a beneficiat de o reducere a pedepsei.

Ehud Olmert a ieșit pe poarta din spate a închisorii Maasiyahu din Ramla, în apropiere de Tel Aviv, și părea obosit, potrivit fotoreporterului AFP. A urcat rapid într-o mașină care a plecat într-o direcție necunoscută.

El a fost condamnat la 18 luni de detenție pentru mită primită în cadrul proiectului imobiliar faraonic Holyland, din Ierusalim, pe când era primar al orașului, între 1993 și 2003, la opt luni pentru fraudă și corupție și la o lună de închisoare pentru obstrucționarea justiției.

Ministerul Justiției și biroul procurorului au renunțat joi să facă apel la decizia comitetului pentru eliberare condiționată care i-a acordat o reducere cu o treime a pedepsei.

Fragilizat de acuzațiile de corupție, Ehud Olmert și-a prezentat demisia în septembrie 2008. El a continuat să își exercite mandatul până în martie 2009, când liderul Likud, Benjamin Netanyahu, a depus jurământ ca prim-ministru, post pe care îl ocupă neîntrerupt.

Ehud Olmert este ultimul premier care a purtat negocieri pentru pace — intense, dar fără rezultat — cu palestinienii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.