Se modifică metodologia de admitere la liceu

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, că pentru anul şcolar viitor intenţionează să modifice metodologia de admitere în clasa a IX-a, astfel încât părinţii să nu mai alerge sute de kilometri, ci „să alerge hârtiile”.

„În epoca internetului, părinţii vin de la sute de kilometri că să înscrie copiii la un liceu din Capitală. Este un lucru inuman. Trebuie să regândim metodologia de admitere că sa nu mai alerge părintele, ci să alerge hârtia”, a precizat ministrul.

El a mai spus că nu ştie la acest moment ce variantă va fi aleasă pentru înscrierea copiilor la liceu – online sau scanare. „Vom vedea care variantă va fi mai operaţională – online sau scanare. Cert este că nu mai dorim să alergăm părinţii, aşa cum se întâmplă de ani de zile, la Şcoala Sfinţii Voievozi din Bucureşti”, a explicat ministrul.

În fiecare an, absolvenţii de clasa a VIII-a din provincie care vor să se înscrie la liceele din Bucureşti stau la cozi ore în şir, în număr mare, la Şcoala Sfinţii Voievoizi din Capitală pentru a îşi depune dosarele pentru admiterea la liceu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.