Ponta scapă de dosarul de evaziune fiscală
Decizie de ultimă oră în dosarul în care Victor Ponta era acuzat de evaziune fiscală. La doar 3 luni după ce dosarul a ajuns la Parchetul General, procurorii au decis clasarea lui. Dosarul a fost disjuns din cauza “Turceni – Rovinari”, în care sunt judecaţi, din 2015, fostul premier Victor Ponta, fostul senator Dan Şova şi foştii directori ai complexurilor energetice Rovinari şi Turceni, transmite România TV.
„Ma intreaba jurnalistii cum comentez decizia Parchetului General. Acuzatia ca nu am inregistrat fiscal un contract de inchiriere putea fi verificata in maxim 24 ore ( deoarece in declaratia mea de avere era trecut chiar si nr. de inregistrare de la Administratia Fiscala din Gorj – locul de domiciliu)! Dl procuror Uncheselu mi-a deschis si a „lucrat” la acel dosar doi ani dupa care nu l-a clasat ( pe motivul evident ca fapta nu exista – asa cum prevedea legea) ci l-a declinat catre Parchetul General pentru continuarea cercetarilor.
Cred ca nu pe mine ar trebui sa ma intrebe cum comentez solutia ci pe Dl procuror Jean Uncheselu!”, a scris Victor Ponta pe pagina de Facebook.
Procurorii au decis clasarea dosarului în care fostul premier, Victor Ponta, era suspect de evaziune fiscală.
Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis, în luna mai, la Parchetul instanţei supreme un dosar care vizează fapte de evaziune fiscală ce ar fi fost comise de Victor Ponta şi de alte persoane, procurorii care vor face cercetările urmând să stabilească dacă fostul premier va fi pus sub acuzare pentru aceste infracţiuni sau dacă dosarul va fi clasat.
DNA a clasat, în 22 martie 2017, dosarul în care se ceruse, în 2015, Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Victor Ponta pentru conflict de interese.
Clasarea a fost dispusă pentru că în Camera Deputaţilor a fost respinsă cererea DNA de avizare a începerii urmăririi penale a lui Ponta pentru conflict de interese.
Prin aceeaşi ordonanţă de clasare, DNA a dispus declinarea dosarului la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, “având în vedere că există indicii privind săvârşirea unor fapte care nu sunt de competenţa DNA”, spunea în luna mai purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.