Plângerea episcopului de Huși, la Parchet

0

Plângerea episcopului de Huşi, Corneliu Onilă, în legătură cu înregistrarea în care ar apărea, în ipostaze intime, alături de un alt bărbat a fost trimisă pentru soluţionare la Parchetul Sectorului 1 Bucureşti, acolo unde este adresa ziarului Cancan, cel care a difuzat, iniţial, filmuleţul video.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti va fi instituţia care va da curs plângerii formulate de către episcopul de Huşi, Corneliu Onilă, în legătură cu înregistrarea în care ar apărea, în ipostaze intime, alături de un alt bărbat. Reclamaţia şefului preoţilor vasluieni va fi cercetată de către procurorii bucureşteni în condiţiile în care cei vizaţi în plângere sunt redactorii ziarului Cancan, care au difuzat în mediul on-line filmuleţul video care l-ar avea ca protagonist pe episcopul de Huşi.

”Plângerea făcută de către Corneliu Onilă a fost trimisă spre competentă soluţionare, prin Poşta Militară, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, acolo unde este adresa pârâtului Cancan. Alte informaţii nu pot fi oferite cu privire la ceea ce conţine reclamaţia”, a declarat, miercuri, pentru News.ro prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu, notează News.ro.

Episcopul Huşilor a depus plângerea, la începutul acestei săptămâni, la Biroul Vaslui al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Procurorii acestei instituţii au considerat că ”plângerea este greşit îndreptată” şi, în consecinţă, au trimis-o spre soluţionare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi. Procurorii acestei instituţii au considerat, la rândul lor, că nu au competenţa să cerceteze cazul astfel încât au direcţionat reclamaţia, se pare pentru defăimare şi răspândire de materiale pornografice, către unitatea competentă, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Imaginile apărute în spaţiul public în care episcopul Huşilor este filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia şi Mitropolia Moldovei au solicitat publicaţiei înregistrările.

Vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei Marian Timofte a declarat luni, după ce a vizionat filmul în care ar apărea epsicopul Huşilor Corneliu Bârlădeanu, că una dintre cele două persoane care apare în înregistrare pare a fi Bârlădeanu, spunând însă că pentru veridicitate ar trebui făcută o expertiză. El a precizat că discuţiile din înregistrare nu sunt inteligibile, dar vocea pare a fi a episcopului Bârlădeanu.

Luni, Patriarhia Română a transmis că cercetările disciplinare nu pot fi făcute în posturi, astfel că în cazul episcopul Huşilor, Comisia pentru Statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Română a fost convocată pentru sfârşitul acestei luni, iar şedinţa de lucru a Sinodului Permanent va avea loc în 17 şi 18 august.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.