Maria Grapini și PPU-sl, o alternativă la ipocrizia și iresponsabilitatea din politică!
De peste 27 de ani clasa politică calcă apăsat în direcția decredibilizării accentuate. Prea multe orgolii, prea multe iluzii vândute românilor, prea multe scandaluri și lupte pentru putere. Indiferent că guvernarea a fost pesedistă sau pedeseristă, pedistă sau pedelistă, liberală, cu accente udemeriste sau nu, situația economică și socială a României a rămas cel puțin dezamăgitoare, departe de așteptările populației.
De prea mulți ani, românii așteaptă ca în politică să acceadă sau să fie promovați în funcții cheie oameni competenți, care au demonstrat în domeniile/profesiile lor și care pot oferi mult-așteptatele soluții pentru relansarea economică a unei țări ce se afundă, tot mai mult, în mocirla iresponsabilității, neîncrederii și a disprețului față de cetățean.
Ca jurnalist, cu o experiență de peste 20 de ani în presa centrală, pot spune că am interacționat cu sute de politicieni, fie ei parlamentari, miniștri, secretari de stat, eurodeputați, șefi de agenții sau prefecți, primari și președinți de Consilii Județene. Dezamăgirea este uriașă, cât timp în marea lor majoritate, aceste persoane, ce se visează personalități politice, nu au nimic în comun cu mult-clamatul interes național. Mai mult, consider că partidele mari nu mai au ce oferi românilor, în 2017, sosind vremea ca partidele mici, cu lideri corecți, neafectați de cangrena intereselor de gașcă politică, să miște România în direcția așteptată de milioanele de români.
Unul dintre cei mai corecți și responsabili politicieni pe care i-am întâlnit este europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini. Nu este singurul, însă, aceștia devin în ultimii ani o rara avis, cu consecințe dramatice pentru prezentul și viitorul României. Nu am întâlnit, până acum, un om cu o asemenea putere de muncă, cu o asemenea dorință de a se lupta în plenul și comisiile Parlamentului European pentru interesele României și ale românilor. Cunosc și alți europarlamentari români, din actuala și fosta legislatură, însă, din păcate, consider că mare parte dintre aceștia au ales calea slujirii unor interese străine României, ba mai mult preferă să își slujească, plini de obediență, liderul partidului care i-a trimis în PE, în dauna mult-clamatului interes național.
Am spus-o și o voi repeta ori de câte ori situația o va impune: dacă România ar fi avut în Parlamentul European, din cei 32 de eurodeputați, măcar zece care să iubească România precum Grapini, am fi devenit o forță la Bruxelles și Strasbourg.
Puneți-le față în față pe Maria Grapini și pe Monica Macovei, analizați-le prestația/intervențiile în PE și veți vedea la ce mă refer…
Fidelă de 25 de ani doctrinei și principiilor umaniste, Maria Grapini a deținut un an și jumătate funcția de copreședinte al Partidului Popular Umanist-social-liberal, acum fiind președinte al filialei Timiș și responsabilă pe județele din vest ale partidului.
Ca orice om responsabil, Grapini a decis să intre în politică, revoltată de direcția în care se îndrepta România, în primii ani de după 1990. Pusese deja bazele unei afaceri serioase și profesionistă, afacere a cărei amploare arată, până la urmă, ce fel de om este Maria Grapini. Un om de afaceri corect, intransigent, dar și bun cunoscător al mediului de afaceri. Când, în 2017, ai o avere consistentă, clădită , exclusiv, prin muncă, când asupra afacerilor tale nu planează nicio umbră de incorectitudine, ba mai mult când ai ales să te lupți în PE și nu numai, pentru drepturile românilor, lucrurile sunt clare.
Din păcate, mass-media autohtonă, este la fel de pervertită ca și politica. Răutățile la adresa Mariei Grapini vin de la “prietenii” acesteia care sunt deranjați de felul în care aceasta spune, în prea multe cazuri, lucrurilor pe nume.
Grapini a ales Partidul Conservator, deși era un partid mic, aflat la început de drum. A preferat să meargă într-o echipă cu idei foarte bune, care își propunea soluții pliate pe realitate, și să împărtășească o doctrină compatibilă cu principiile sale. Deși “curtată”de-a lungul anilor, de partide mult mai mari, Grapini a rămas fidelă doctrinei umanistă. A crezut și continuă să creadă că umaniștii reprezintă o alternativă viabilă la dezastrul guvernărilor postdecembriste. Rămâne la fel de revoltată de modul în care Daniel Constantin a trădat acest partid și este mândră că acest partid, reînființat în 2015, merge mai departe.
Grapini a fost mereu un om al principiilor și a militat deschis pentru o scară corectă a valorilor. “Omul potrivit la locul potrivit” este sintagma pe care europarlamentarul PPU-sl o vrea transpusă în pratică la nivel instituțional. “Doar așa instituțiile statului pot funcționa eficient”, susține Grapini.
O susținătoare ferventă a capitalului autohton, a IMM-urilor în mod deosebit, Grapini rămâne un proeuropean care crede, în același timp, că tradițiile, valorile, cultura și identitatea națională trebuie păstrate, mai ales, în acest sistem european, de globalizare.
Până la urmă, spune Grapini, viața oamenilor nici de Stânga, nici de Dreapta și nici de Centru.
“Politica umanistă pune în centrul său omul. Orice politică publică poate fi analizată ca fiind sau nu bună, în funcție de impactul avut asupra vieții oamenilor: vorbim aici de educație, de sănătate, de gestionarea patrimoniului național. Trebuie să analizăm eficiența politicii propuse asupra tuturor aspectelor importante. De aceea, mi-au plăcut această cartă a valorilor și această doctrină umanistă. Cât voi putea să am o viață activă, voi face politică doar în acest partid. Pentru că inclusiv cel care nu are carnet de partid face, fără să vrea, politică, o politică proastă, falimentară și anume aceea a neimplicării, a absenței de la vot. De asemenea, sunt mulți care aleg să facă politica unui partid, intrând în acel partid, optând pentru obținerea unor privilegii pe o perioadă scurtă de timp și nu încercând să pună umărul la identificarea unei rezolvări sistemice a problemelor.
Noi avem o echipă de oameni relativ tineri în politică, din toate profesiile, din toate domeniile de activitate și mă bucur pentru că eu așa cred că ar trebui să fie în politică”, a mai precizat europarlamentarul.
Cu doi primari și 105 consilieri, aflat la început de drum, Partidul Popular Umanist-social-liberal reprezintă, prin liderii săi, o voce credibilă care trebuie auzită în zgomotul asurzitor al scandalurilor provocate de liderii politici compromiși ai partidelor mari care au împărțit în hălci ale interesului de gașcă, România.
“Ceea ce am constatat, însă, este că avem foarte multe de făcut în direcția educației civice și a înțelegerii nevoii de a face parte dintr-un partid. Românii, în mare parte, sunt scârbiți, suprasaturați de politică și îi înțeleg, până la un punct. Însă munca mea, obligația mea, este să-i fac pe oameni să înțeleagă că, într-un sistem democratic, doar politic putem face o schimbare în interesul nostru, al tuturor. Această lehamite, indusă chiar de cei mai incorecți oameni din politică, este însăși arma care-i înlătură pe oamenii care ar putea să corecteze calitatea liderilor politici. Ca atare, voi continua această luptă pentru că ne pregătim pentru viitoarele alegeri și eu sper că rezultatele obținute de noi vor fi din ce în ce mai bune”, a adăugat Maria Grapini.
Poate că a venit vremea ca milioanele de români, suprasaturați/scârbiți de politică să se gândească la viitorul lor și al copiilor lor și să își ia, cum se spune, soarta în propriile mâini. Maria Grapini și PPU-sl reprezintă soluții viabile pentru România acestor ani tot mai tulburi.
Oamenii care au făcut ceva pentru ceilalți oameni merită nu numai votul nostru, ci și respectul nostru al tuturor. Să lăsăm profesioniștii să salveze România din ghearele imposturii! Este atât de simplu…
Iulian Badea