Serverele WADA, sparte de hackerii ruși!

0

Cutremur în fotbal! Fancy Bears, grupul de hackeri ruși care a publicat documente despre sportivii care au picat testele antidoping de-a lungul anilor, a dezvăluit informații șocante despre nume uriaşe din fotbal.

Potrivit documentelor postate de hackeri, mai mulți fotbaliști au folosit substanțe interzise, în scop terapeutic, la Campionatul Mondial din 2010, din Africa de Sud. Pe listă apare și numele grecului Pantelis Kapetanos, 34 de ani, care în acea perioadă juca la Steaua. Atacantul ar fi folosit Celestone Soluspan, un medicament pe bază de betametazonă, un steroid injectabil intramuscular, indicat în ameliorarea afecțiunilor reumatice, a bolilor de piele și a alergiilor. Kapetanos a jucat 30 de minute la CM 2010, în meciul Coreea de Sud – Grecia, 2-0, nefiind folosit în meciurile cu Nigeria și Argentina.

Kapetanos e pe listă alături de mai multe vedete ale fotbalului mondial. Argentinienii Diego Milito, Walter Samuel, Juan Veron,  Carlos Tevez, Gabriel Heinze, italienii Camoranesi și Iaquinta și olandezul Dirk Kuyt ar fi folosit și ei substanțe interzise, potrivit BBC. Aceștia ar face parte dintr-o listă de 25 de jucători care au primit acest accept din partea WADA, care a ales să țină sub secret informațiile.

În septembrie 2016, rușii de la Fancy Bears au spart baza de data a Agenției Mondiale Antidoping, WADA, și au publicat mai multe informații despre sportivi care au folosit substanțe dopante, printre care se aflau Venus și Serena Williams și gimnasta Simone Biles.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.