Proiectul Legii pensiilor, finalizat

0

Prim ministrul Mihai Tudose a declarat într-un interviu pentru România TV că proiectul Legii pensiilor a fost finalizat de către ministrul Lia Olguţa Vasilescu şi urmează a fi lansat într-o dezbatere internă.

„Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a finalizat proiectul de modificare a legii pensiilor, iar săptămâna viitoare sau poate la sfârşitul acestei săptămâni va fi lansat într-o dezbatere internă. Acest proiect are menirea să regleze o mulţime de nedreptăţi. Avem decalaje foarte mari între pensionari, care au muncit exact la fel”, a declarat premierul Mihai Tudose.

În prima etapă proiectul de modificare a legii pensiilor va fi lansat intr-o dezbatere interna pentru că ne dorim ca legea sa fie foarte bine aşezată. Nu vrem să apară scăpări.

Premierul nu a putut să dezvăluie anumite lucruri din noua lege, însă a subliniat că inechităţile din prezent vor fi şterse. „Cand am vorbit de inechitati mă refeream la niste pensii foarte mici. Un profesor care a iesit acum 25 de ani are o pensie foarte mica în comparaţie cu un profesor care a iesit recent cu acelaşi număr de ani de muncă si are o pensie mult mai mare”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.