Dan Barna va candida la șefia USR

0

Purtătorul de cuvânt al USR Dan Barna a anunțat sâmbătă că va candida la președinția partidului, la congresul din 28 octombrie.

„Eu le-am transmis deja colegilor mei intenția de a candida la președinția partidului, îmi voi depune și candidatura formală, probabil, zilele următoare”, a spus Barna, într-o conferință de presă.

Totodată, președintele interimar al partidului, Elek Levente, a menționat că nu are de gând să se înscrie în cursa pentru șefia formațiunii.

„Nu îmi doresc să candidez și posibilitatea de a-mi schimba opțiunea este doar dacă — candidații care se vor înscrie în cursă o să-mi creeze impresia că vor scindarea partidului sau direcționarea partidului pe o orbită pe care eu nu mi-aș dori-o. Atunci mi-aș asuma o candidatură și aș intra în cursă”, a spus acesta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al USR, până pe 30 septembrie se pot depune candidaturi pentru funcția de președinte al partidului, iar congresul va avea loc pe 28 octombrie.

El a precizat că sâmbătă se desfășoară Comitetul Politic al USR, iar pe ordinea de zi se află aprobarea regulamentului Comisiei naționale de arbitraj, a regulamentului Comitetului Politic și un regulament de admitere a membrilor. Vor mai fi, de asemenea, analizate trei sesizări disciplinare, una dintre ele fiind la adresa parlamentarului Cristian Ghinea.

„În cadrul acestei ședințe vom adopta și o declarație a Comitetului Politic legată de situația întâmplată zilele trecute colegului nostru Mihai Goțiu și va fi o declarație împotriva violenței politice și un apel la politicieni și la media de a nu susține și a se desolidariza expres de astfel de manifestări golănești. Avem în vedere și organizarea unor manifestări la nivelul filialelor din țară și a unor acțiuni mai consistente despre care vom vorbi săptămâna viitoare”, a arătat acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.