Furtuna face ravagii în Capitală

Vântul puternic a doborât miercuri seara, după ora 20, mai mulţi arbori, cu precădere în zona de nord a Bucureştiului. Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din sectorul 5, a murit după ce un copac a căzut peste el. De asemenea, trei curse aeriene, redirecționate pe aeroporturile din Constanța și Varna, din cauza furtunii din Capitală.

Primăria Capitalei a informat că în zona din Șoseaua Viilor, unde crengile unui copac s-au rupt, ducând la decesul unui bărbat în vârstă de 42 de ani, existau afișe prinse de o banda de delimitare, prin care se menționa faptul ca arborele reprezintă un pericol.

„În seara zilei de 20 septembrie, în jurul orei 21,20, pe Șoseaua Viilor din Capitală a avut loc un incident în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața. Din pricina rafalelor puternice de vânt, crengile unui copac s-au rupt și l-au lovit pe I.B — în vârstă de 42 de ani — cauzându-i răni mortale. Potrivit declarației familiei sale, bărbatul venise să-i aducă un pachet surorii. În momentul în care a coborât din mașină, I.B a fost lovit puternic de copacul rupt. Chiar dacă în zonă se aflau afișe prinse de o bandă de delimitare — prin care se menționa faptul ca arborele reprezintă un pericol — bărbatul a ignorat avertizarea, iar crengile copacului aflat în curtea imobilului de pe Șoseaua Viilor — smulse de vânt — l-au accidentat mortal. La o prima verificare a Direcției Control din cadrul PLMB a reieșit faptul ca imobilul în curtea căruia se afla arborele rupt de vânt aparține societății Kandia Dulce SA”, a informat PMB, prin intermediul unui comunicat.

Pompierii au intervenit, în urma furtunii de miercuri seara, la un număr de 24 de solicitări în București și în Ilfov, acesta fiind bilanțul final al intervențiilor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, în capitală au fost înregistrați 13 copaci căzuți, fiind avariate șase autoturisme, iar un bărbat de 42 de ani și-a pierdut viața din cauza traumatismelor suferite în urma căderii unui copac, incidentul avânt loc pe strada Viilor. Totodată, s-a intervenit pentru îndepărtarea unei table desprinse.

În județul Ilfov, pompierii au acționat pentru evacuarea apei în cazul a opt inundații și pentru îndepărtarea unui copac, intervenindu-se, de asemenea, în cazul unui acoperiș afectat de vânt.

Zece județe și Bucureștiul au fost afectate miercuri seara de fenomenele meteorologice periculoase, informează IGSU. Furtuna de marţi seara a produs pagube importante în Bucureşti şi împrejurimi şi, din păcate, a produs şi un deces. Un bărbat în vârstă de 42 de ani a ignorat avertismentele autorităţilor şi vântul puternic şi a fost suprins de furtună pe stradă. Un copac s-a prăbuşit peste el pe Şoseaua Viilor, din sectorul 5, şi l-a omorât pe loc.

Trei curse aeriene, care urmau să aterizeze, miercuri seară, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, au fost redirecționate la Constanța și, respectiv la Varna, în Bulgaria, din cauza furtunii. Pe aeroportul din Constanța au fost redirecționate două aeronave aparținând companiilor Blue Air (de la Heraklion, Creta) și Qatar Airways (de la Doha). La Varna a ajuns o cursă Ryanair, care venea de la Berlin.

Referitor la criticile ce i-au fost adresate pentru decizia de a recomanda închiderea cursurilor la ora 17.00, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat: „Îmi pare foarte rău că sunt încă persoane care politizează până și ciclonul și consideră că cineva — eu sau poate altcineva de la primărie — am dorit să inducem panică sau nu am dorit, dar asta s-a obținut. (…) E de preferat o aglomerație în trafic decât pierderea de vieți omenești. Imaginați-vă dacă se confirma ad litteram avertizarea meteo și la ora 5 debuta furtuna. Ce se întâmpla cu acești copii care ar fi fost surprinși în exterior, în spații libere? Nu cred că vreau să-mi imaginez”.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de vijelii în cinci judeţe, restul ţării, cu excepţia Dobrogei, fiind sub avertizare cod galben de ploi torenţiale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.