Turcia nu mai vrea să adere la UE

Share:

Turcia nu mai are nevoie să adere la Uniunea Europeană, dar nu va abandona în mod unilateral negocierile privind aderarea la Blocul comunitar, a declarat, duminică, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în faţa Parlamentului, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

”Nu vom fi noi cei care vor renunţa. Ca să vă spun sincer, nu mai avem nevoie de aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat Erdogan.

Turcia a început negocierile pentru aderare în urmă cu 12 ani, însă discuţiile au intrat într-un impas, mai mulţi lideri europeni fiind critici faţă de acţiunile Ankarei după tentativa de lovitură de stat din 2016. De atunci, zeci de mii de oameni, inclusiv profesori şi jurnalişti, au fost reţinuţi.

Oficialii turci au precizat că statele UE nu au apreciat corect gravitatea ameninţărilor cu care s-a confruntat Ankara, precizând că unele state nu au cooperat cu Turcia, potrivit Mediafax.

”UE a eşuat în lupta împotriva terorismului”, a declarat preşedintele turc, sugerând că Blocul comunitar încă mai are nevoie de Turcia.

Recent, cancelarul german Angela Merkel a afirmat că Turcia nu a trebuit să adere la UE, în pofida faptului că Ankara este un aliat NATO.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.