Avertisment dur al lui Dodon

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a admis luni seara că există riscul ca el să fie demis, dar a avertizat că „furia poporului va fi pe măsură”, într-o emisiune difuzată de filiala din Chișinău a postul rusesc NTV, emisiune moderată de controversatul ex-politician Iurie Roșca, relatează marți 10tv.md.

În deschiderea discuției, Roșca l-a întrebat pe Dodon cum are de gând să reacționeze în cazul în care actuala guvernare ar încerca „să-l debarce, să-l neutralizeze sau să se debaraseze de acesta”.

Igor Dodon a răspuns că a analizat cu „echipa (sa) de profesioniști’ toate variantele posibile, referindu-se la membrii așa-numitului „consiliu al societății civile” pe care l-a creat pe lângă președinție și din care fac parte fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, fostul ideolog al comuniștilor, Victor Stepaniuc, fostul ministru comunist al apărării, Victor Gaiciuc etc.

Potrivit lui, ar exista trei scenarii care l-ar putea viza: demiterea președintelui prin referendum, deschiderea unor cauze penale conform articolului 81 din Constituție sau interpretarea unei decizii în acest sens a Curții Constituționale.

În aceeași emisiune, Dodon a spus că patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, i-a spus că mandatul său de președinte este dat de la Dumnezeu.

Partidul Liberal (PL) a propus la 21 septembrie într-o sesiune specială a parlamentului de la Chișinău un proiect de lege privind suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon și organizarea unui referendum în acest sens, întrucât prin declarațiile și acțiunile sale actualul președinte a încălcat în repetate rânduri Constituția și incită societatea moldoveană la dezbinare și violențe

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.