International — 13 octombrie 2017
G7 crește presiunile asupra Phenianului

Reprezentanții financiari ai țărilor din G7 au convenit să coopereze în cadrul adoptării unui demers corespunzător împotriva tentativelor Coreei de Nord de a se sustrage sancțiunilor impuse în cazul său de către Organizația Națiunilor Unite (ONU), a indicat joi un înalt oficial al Ministerului japonez de Finanțe, relatează Reuters.

Potrivit adjunctului ministrului japonez de finanțe pentru relații internaționale Masatsugu Asawaka, este ceva rar pentru liderii financiari ai țărilor din G7 să dezvăluie faptul că s-au întâlnit pe marginea unei reuniuni a G20, care a fost o dovadă de fermitate în rândul țărilor avansate din punct de vedere economic de a intensifica presiunile asupra Coreei de Nord în contextul recentelor sale provocări.

”G7 a convenit întărirea cooperării, inclusiv prin măsuri de contracarare a tentativelor Coreei de Nord de a evita sancțiunile Națiunilor Unite”, a declarat Asawaka presei, după ce a participat la reuniunea G7 și la un dineu de lucru al liderilor financiari din G20.

Masatsugu Asawaka a participat la reuniunea G7 și la dineul de lucru al G20 în numele ministrul japonez de finanțe Taro Aso, precizează Reuters.

Related Articles

Share

About Author

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *