Avion prăbușit în apropiere de Alba Iulia

0

O persoană a fost rănită după ce un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat, pe un câmp, sâmbătă după-amiaza, în apropiere de Alba Iulia, zona Vinţu de Jos – Lutsch 2000. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de asistenţă medicală.

Pilotul avionului de agrement, cel care a fost rănit în acest accident, este un om de afaceri din Alba Iulia, în vârstă de 60 de ani. Acesta este pilot experimentat, însă nu este prima dată când a fost implicat într-un accident de acest fel. În 2013, avionul pe care îl pilota s-a prăbuşit foarte aproape de malul râului Mureş, la Teleac, lângă Alba Iulia. Şi atunci a fost nevoit să aterizeze forţat, după probleme la motorul aparatului de zbor.

Cauza accidentului de sâmbătă, 21 octombrie, urmează să fie stabilită.

Din primele date, persoana rănită este pilotul, care se afla singur în aparatul de zbor, în momentul incidentului. Este conştient şi ar fi suferit fracturi la picioare.

Pentru asistenţă medicală de urgenţă, este posibilă solicitarea elicopterului SMURD.

Potrivit ISU Alba, la faţa locului s-au deplasat echipaje cu o autospecială de stins incendii cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD, o ambulanţă de terapie intensivă SMURD, grupa operativă pentru coordonarea intervenţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.