Teodorovici cere remanierea ministrului Mișa

0

Președintele Comisiei de buget-finanțe din Senat, Eugen Teodorovici, consideră că ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, ar trebui remaniat, precizând că mediul economic are nevoie de „declarații ferme”.

Întrebat dacă trebuie remaniat, Teodorovici a răspuns: „Dacă există alții (n.r.—în PSD) cu aceeași părere, nu știu, nu o spun, e treaba dânșilor. Eu spun clar că da. Este nevoie. Și nu e o chestiune personală neapărat, și chiar dacă este… Este totuși ministru de Finanțe. Este cea mai importantă poziție într-un Guvern. În orice Guvern într-o țară normală ministrul de Finanțe este mâna dreaptă a primului ministru. Nu poți să vii să declari o dată ceva, a doua zi să schimbi sau chiar să fii contrazis de primul ministru. Mediul economic, contribuabilii se uită la tine ca ministru de Finanțe. Au nevoie de declarații ferme, au nevoie de încredere la nivelul Guvernului. Până acum nu am văzut decât contrariul”, a spus marți la Senat Eugen Teodorovici, informează Agerpres.

Senatorul PSD a precizat că, atunci când era ministru de Finanțe, Ionuț Mișa, care îi era subordonat și răspundea de marii contribuabili, nu i-a semnalat despre existența unui comportament incorect al băncilor pe piață.

„E cineva care are aprecieri la adresa domniei sale? Eu nu am auzit (n.r. aprecieri) în mod public. Probabil dacă discută dânșii (cei din Coaliție) într-un birou undeva, nu avem cum să știm. Eu, cel puțin, ca fost ministru de Finanțe, ca membru al Parlamentului, ca român nu am văzut nimic pozitiv în ceea ce a făcut de când este ministru. Chiar și vizavi de bănci .(…) că se comportă incorect pe piață. Băncile aplică o lege. Dacă vrem să aibă alt comportament, modificăm legea. Nu am văzut nimic în acest sens la nivelul Ministerului de Finanțe. Mai mult decât atât, când era subordonat domnul Mișa Ministerului de Finanțe și răspundea de marii contribuabili nu îmi amintesc să vină la mine cu vreo propunere când eram ministru, în sensul că se întâmplă multe lucruri neplăcute în zona de sistem bancar, că este vreo propunere în a modifica cadrul legislativ existent la acea vreme. Atunci fie nu știa, fie știa lucrurile pe care astăzi le blamează și nu a vrut să le spună. Deci a mers mai departe cu ceea ce se întâmpla”, a spus Teodorovici.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.