Mii de deținuți, eliberați săptămâna viitoare

0

Infracțiunile pe care le-au comis nu mai contează foarte mult, chiar dacă este vorba despre crime sau violuri. Au parte de reducerea pedepsei pentru că au avut condiţii grele de detenţie. Aşa cere legea recursului compensatoriu. Până acum, exact pe aceleaşi criterii au părăsit închisorile sute de condamnaţi.

Numărul deținuților care îndeplinesc condițiile pentru a intra în comisia pentru liberare condiționată depășește trei mii. Potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor, cei mai mulți dintre ei sunt încarcerați în penitenciare din Iași, București și Constanța.

ONG-urile pentru drepturile omului atrag atenția că este foarte probabil ca mulţi dintre cei eliberaţi să încalce din nou legea. Iar problema de fond, condițiile mizere din închisori, tot nu este rezolvată.

Autoritățile nu știu ce tipuri de infracțiuni au comis deținuții care vor deveni destul de rapid oameni liberi. Iar un val de infracțiuni ar crea mari probleme Poliției, mai ales că deficitul de agenţi şi ofiţeri este deja de peste 10.000.

Șeful Parchetului General a atras atenția că legea s-a aplicat fără să se ia în calcul mulți factori. Legea se aplică din 19 octombrie, iar în primele cinci zile au fost eliberaţi peste 500 de deținuți.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.