Rex Tillerson, vizită-fulger la București

Rex Tillerson, secretarul Departamentului de Stat al SUA, a aterizat în România, miercuri seara. Șeful diplomației americane a sosit la București într-o escală la întoarcerea dintr-o lungă vizită în Asia, urmând să petreacă noaptea în România.

Ambasada SUA la Bucureşti a publicat pe Facebook poze de la sosirea secretarului de stat Rex Tillerson la Otopeni, unde a fost întâmpinat de ambasadorul Hans Klemm.

„Bun venit secretarului de stat Rex Tillerson! El a înnoptat la Bucureşti la întoarcerea din călătoria pe care a efectuat-o în Asia”, a scris Ambasada SUA pe Facebook.

Cei doi au mers apoi la o întrevedere cu teodor Meleşcani, ministrul de Externe.

Rex Tillerson, secretarul Departamentului de Stat al SUA, a aterizat în România în seara zilei de miercuri, 15 noiembrie, la ora 20,30. Șeful diplomației americane a sosit la București într-o escală la întoarcerea dintr-o lungă vizită în Asia, urmând a petrece noaptea în România.

Urmare a dorinței sale, vizita este una discretă, fără întrevederi cu oficiali români, politicieni sau membri ai instituțiilor statului. Singura excepție o constituie întrevederea cu ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, anunţă România TV.

Şeful diplomaţiei americane ar urma să rămână în ţara noastră până joi. El a venit din Myanmar, unde a avut o întrevedere cu premierul Aung San Suu Kyi, dar și cu comandantul armatei.

Înainte de a fi numit, la începutul acestui an, Tillerson a fost preşedinte executiv al Exxon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.