Hilde Brandl, doi dintr-o lovitură: Tudose și Bodog!

0

„Domnule prim-ministru Tudose, criza generată de partidul dumneavoastră în Parlament ascunde o adevărată dramă pentru numeroși bolnavi din România, în special cei care suferă de imunodeficiențe primare și boli autoimune și care resimt lipsa imunoglobulinei. Incompetența și minciunile domnului Bodog au făcut deja victime, iar România se află de câteva zile pe lista statelor incapabile să asigure propriilor cetățeni medicamentele și substanțele de care au nevoie pentru a trăi”, arată Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri liberali din București.

„Vă atrag atenția că prin decizia de a-l menține în funcție pe domnul Bodog, ați devenit părtaș la minciuna cu care a încercat să-și acopere propria incompetență și rea-voință”, arată Brandl.

„Domnul Bodog ne asigura în luna octombrie că în România există destulă imunoglobulină și că niciun pacient nu va suferi din cauza lipsei acestei substanțe. Când am avut primul pacient care a murit din cauza lipsei acestei substanțe, domnul Bodog, în mod mincinos, a aruncat vina pe fostul ministru Voiculescu. În realitate, ministerul condus de Vlad Voiculescu a aprobat prin HG 800/2016 metodologia privind modul de calcul și procedura de avizare şi aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizaţie de punere pe piaţă în România. Pe această listă se afla și imunoglobulina. Din păcate, una dintre primele măsuri luate de domnul Bodog a fost aceea de a abroga acea hotărâre de guvern. Dacă nu mă credeți, cereți consilierilor dumneavoastră să vă arate HG 143/2017. Pe atunci nu erați prim-ministru, și poate v-a scăpat”, îi transmite Brandl premierului României.

„Inițiatorul HG 143/2017, adică chiar domnul Bodog, este principalul vinovat pentru lipsurile pe care le suferă pacienții astăzi. Din dorința de a strica ce a făcut bun predecesorul său, domnul Bodog a ajuns să joace la ruletă viața a mii de români dependenți de aceste medicamente”, spune liderul liberal.

„Domnul Tudose, vă cer să vă disociați de aceste decizii criminale și să aduceți la Ministerul Sănătății o persoană care înțelege sistemul medical și mai ales nevoile românilor a căror viață depinde de Guvern. În caz contrar, deveniți părtaș la aceste politici criminale”, îi transmite Brandl.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.