Tudose vrea o legea drastică privind ultrajul

0

Premierul Mihai Tudose a declarat sâmbătă seara, după întâlnirea avută cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, că legea va fi mai drastică în ceea ce privește ultrajul și atacul armat asupra unui polițist, menționând că problemele acestea sunt sistemice și scăpate de sub control.

„Soluția este cea pe care am început deja să o implementăm. Săptămâna trecută am avut în primă lectură inclusiv Statutul polițistului, tot ceea ce înseamnă ultraj și atac efectiv armat la polițist să nu mai fie tratat cu așa ușurință. Polițiștii sunt apărați și de statul pe care ei îl apără în momentul când își face datoria. Nu este posibil ca un polițist care este în legitimă apărare apoi să stea în procese patru-cinci ani tot el”, a răspuns Tudose, întrebat de jurnaliști pe această temă, informează Agerpres.

În legătură cu polițistul rănit la Suceava, după ce a fost atacat cu o sabie, el a spus că „este un pic mai bine, dar îi trebuie un medicament care nu prea se găsește”.

„Dar vorbim, vorbim, vorbim. Sistemic, după părerea mea, lucrurile sunt scăpate de sub control. În niciun stat nu poți să sari cu sabia la un polițist și eventual să mai și povestești după aia”, a subliniat premierul.

Tudose a precizat că numărul polițiștilor va crește cu câteva mii, datorită propunerii de buget al MAI care este „foarte mare”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.