Legea antipropagandă, promulgată în Moldova

0

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, a promulgat, miercuri, legea antipropagandă şi a semnat decretele de numire în funcţii a noilor miniştri, după ce Curtea Constituţională a decis suspendarea parţială a lui Igor Dodon, relatează Agora.md.

Andrian Candu, care ocupă temporar interimatul funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova, a promulgat legea antipropagandă şi a semnat decretele de numire în funcţii a noilor miniştri.

Astfel, în Codul audiovizualului sunt incluse noi norme prin care se asigură protecţia persoanelor, a societăţii şi a statului de eventuale tentative de dezinformare din exterior şi neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova. De asemenea, este prevăzută transmismiterea programelor de televiziune şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, informează Mediafax.

În plus, noii miniştri propuşi de către Partidul Democrat au depus, miercuri, jurământul pentru învestirea în funcţie. Decretele au fost semnate de Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcţiei de preşedinte al ţării.

Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea atribuţiilor preşedintelui Igor Dodon privind numirea miniştrilor, în urma examinării unei sesizări depuse de către un grup de deputaţi ai Partidului Democrat. Curtea a constatat că „preşedintele se află în imposibilitatea îndeplinirii mandatului, din cauza refuzului deliberat de a-şi exercita obligaţia constituţională”. Decizia a fost luată după ce Igor Dodon a respins pentru a doua oară candidaturile la şapte funcţii de miniştri propuse de către Guvern.

Ulterior, Curtea Constituţională din Republica Moldova a decis din nou suspendarea parţială a lui Igor Dodon pentru refuzul repetat de a promulga legea „antipropagandă”. Prerogativa a revenit speakerului Parlamentului, Andrian Candu. A fost cea de a treia „suspendare” din funcție a președintelui Igor Dodon, potrivit Deschide.md. În replică, preşedintele Republicii Moldova a ameninţat: democraţii vor avea de suferit pe termen lung din cauza politicii agresive pe care o promovează.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.