UE va aloca o sumă suplimentară pentru palestinieni

0

Uniunea Europeană a fost de acord să aloce o sumă suplimentară de 42,5 milioane de euro (52,9 milioane de dolari) pentru construirea unui stat palestinian ‘democratic şi responsabil’, a declarat miercuri şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, înainte de discuţii privind procesul de pace din Orientul Mijlociu, relatează DPA.

Banii se vor îndrepta şi către activităţile din Ierusalimul de Est, pentru a ajuta la construirea unui stat palestinian prin reforme politice, reducerea datoriilor, sprijinirea afacerilor şi a societăţii civile palestiniene, precum şi pentru accesul la apă şi energie, a mai spus Mogherini.

Anunţul survine înaintea discuţiilor de la Bruxelles la care vor participa importanţi politicieni şi oficiali israelieni, palestinieni, americani şi arabi, pentru prima dată de la decizia controversată anunţată de Washington privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Toată lumea trebuie să recunoască faptul că Statele Unite ‘au un rol esenţial pentru ca orice proces să aibă o şansă reală de succes’, a spus Mogherini, avertizând în acelaşi timp Washingtonul că ‘singur va fi mai dificil să realizezi ceva’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.