Senatorul Zamfir, mazilit de la șefia Comisiei economice

Share:

Senatorul liberal Daniel Zamfir a fost schimbat joi de la şefia Comisiei economice, cu 16 voturi pentru şi opt împotrivă, în locul său fiind desemnat Florin Cîţu.

„E vorba de un lucru: ai o activitate foarte bună, ne mândrim cu activitatea ta de la Comisia economică, dar pleacă acasă. Colegii au apreciat cu toţii, chiar le-am cerut înainte de vot, le-am depus un raport de activitate de la comisie, cu toţii mi-au spus chiar cuvinte elogioase la adresa activităţii mele. Un coleg chiar mi-a spus că sunt cel mai activ parlamentar din Parlamentul României, ceea ce m-a onorat, dar e un vot politic, deci nu contează – aşa s-au exprimat colegii – ce faci acolo la comisie, ce activitate ai, ci ‘nu doreşte preşedintele partidului’. Asta am înţeles-o de la început”, a declarat Zamfir, după şedinţa Grupului senatorial PNL, în care a fost schimbat din funcţie, potrivit Agerpres.

El a adăugat că a solicitat conducerii partidului să îi spună care sunt „acele poziţii neconforme”.

„Am o mare frustrare fiind în situaţia de a da explicaţii de ce preşedintele partidului îmi doreşte capul. Îmi doreşte capul pentru că, probabil, i l-a cerut cineva sau dumnealui gândeşte că activitatea mea de la Comisia economică e una care dăunează partidului”, a susţinut Daniel Zamfir.

Senatorul a afirmat că este pentru prima dată în istoria PNL când preşedinţiile comisiilor se discută în fiecare sesiune parlamentară.

„Era o cutumă şi este în continuare ca aceste comisii, care se preiau la începutul mandatului, să fie pe toată durata mandatului, doar cu o condiţie – ca acel senator să nu fie exclus din partid sau el să îşi anunţe demisia din acea funcţie. Am încălcat şi această regulă, nu mai contează. S-a vrut capul lui Zamfir, domnul Orban îl are, dar vreau să îi spun un lucru: eu sunt o nucă tare”, a precizat Daniel Zamfir.

Întrebat de ce Iulian Dumitrescu a optat pentru depunerea demisiei din funcţia de preşedinte al Comisiei de apărare, Zamfir a răspuns că acesta nu putea să cumuleze două funcţii. „Domnul Dumitrescu a renunţat la Comisia de apărare întrucât a dorit să îşi continue mandatul de lider al partidului (al grupului – n.r.) şi regula în grup era să nu cumulezi două funcţii, ca atare a renunţat la Comisia de apărare şi a revenit altui coleg, Marcel Vela”, a explicat Daniel Zamfir.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.