Tăriceanu, despre înființarea comisiei privind SPP

0

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă din cadrul şcolii de iarnă a TLDE, că nu a contestat utilitatea SPP, dar informaţiile apărute în ultima perioadă ar putea fi luate în considerare pentru a înfiinţa o comisie de anchetă, decizia urmând să fie luată la următoarea întâlnire a Coaliţiei.

”În ceea ce priveşte utilitatea SPP, eu nu am contestat-o niciodată, însă, având în vedere informaţiile care au apărut în spaţiul public privitoare la o implicare politică a serviciului, putem să luăm în considerare înfiinţarea unei anchete. Putem să discutăm şi despre înfiinţarea unei comisii de anchetă. Nu am făcut-o, dar în proxima şedinţă a Coaliţiei vom avea o discuţie în acest sens”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat vineri că o comisie de anchetă a SPP nu poate fi „evitată” şi aşteaptă să fie invitat pentru a vedea ce întrebări i se vor pune. De asemenea, a spus că el crede că şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar vrea să fie înfiinţată această comisie.„Nu cred că putem evita o comisie de anchetă parlamentară. l-am văzut pe domnul Vela că se agită să facă ceva acolo un fel de audiere, să-l acopere pe domnul Pahonţu. Cred că trebuie făcută o comisie de anchetă parlamentară, aşteptăm să se mai strângă lucruri”, a opinat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este de acord cu această comisie, Liviu Dragnea a răspuns: „Cred că da, eu ştiu?

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a confirmat, sâmbără, că va merge la Comisia de control a activităţii SRI, după ce a fost invitat de către şeful acesteia, Claudiu Manda, adăugând că nu i-a trecut prin minte să procedeze altfel.

„Am primit o invitaţie de la domnul Claudiu Manda şi am confirmat. Dacă eu clamez că oricine e obligat să se prezinte în faţă comisiilor de anchetă şi nu numai, trebuie să mă prezint şi eu, nici nu mi-a trecut prin cap că aş putea să procedez altfel” a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, sâmbătă.

Claudiu Manda, şeful Comisiei de Control al SRI, a declarat, în 31 ianuarie, că Liviu Dragnea va fi audiat în mod sigur în comisia de control, după ce şi-a manifestat interesul în acest sens, data audierii urmând să fie stabilită în prima şedinţă. De asemenea, Manda a precizat că şi Tăriceanu va fi audiat în perioada următoare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.