Băsescu, dezvăluiri despre Iohannis

Share:

Prezent miercuri seara în studioul România TV, Traian Băsescu a dezvăluit cum l-a ajutat pe Klaus Iohannis să rămână în cursa pentru Palatul Cotroceni, la alegerile prezidenţiale din toamna lui 2014.

La vremea respectivă Klaus Iohannis se afla în incompatibilitate, conform unei decizii ANI, dar Băsescu a intervenit pe lângă instituţiile statului. „Devenise prim-vicepreşedinte la PNL, nu mai era un simplu primar. N-am ştiut că avea un dosar de incompatibilitate. După ce am văzut scandalul public, că se cere accelerarea procesului lui Klaus Iohannis l-am sunat pe şeful ANI, Horia Georgescu. Am avut discuţii cu mai multe instituţii, şi cu SRI şi cu Parchetul. „Băi fraţilor, staţi puţin, că a început campania. E o situaţie delicată să scoţi în felul ăsta un candidat din competiţie”, a declarat Traian Basescu.

Pe de altă parte, fostul şef al statului nu crede că Iohannis sau familia sa s-ar afla acum sub presiune în Dosarul Caselor. „A fost un proces civil, nu unul penal. Chiar dacă cineva ar vrea să mute formulările din sentinţa finală, în care se spunea că s-a făcut fals şi uz de fals, părerea mea este că lucrurile sunt prescrise, pentru că e o intrare în posesie de prin anii ’90. Eu cred că preşedintele Iohannis este în afara elementului de şantaj. Poate fi presat mediatic, dar în niciun caz instituţional”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că nu crede că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va fi revocată din funcţie de preşedintele Klaus Iohannis.

Seful statului consideră nesăbuită o revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, apreciind că aceasta ar putea fi interpretată ca un semnal al abandonării luptei anti-corupţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.