Dăncilă critică dur discursul alarmist anti-PSD

Share:

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta programul de guvernare al partidului, lucru care „nu a făcut bine României”.

„Programul de guvernare al Partidului Social Democrat a avut parte de la început de o respingere automată din partea adversarilor partidului pe care îl reprezint. (…) În cursul anului 2017, adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta acest program, care vă spun foarte sincer nu a făcut bine României. Este nevoie de mai multă responsabilitate atunci când aceste mesaje sunt exportate în afara ţării. Cui folosesc? Românilor, României? În niciun caz”, a declarat Dăncilă, informează Agerpres.

Totodată, şefa Guvernului a precizat că, deşi în decursul timpului au existat divergenţe majore între politicile economice ale PSD şi ale PNL, „niciodată până acum nu s-a ajuns la o asemenea radicalizare a discursului public”.

„Creşterea economică din 2017 şi modul responsabil în care Guvernul PSD a folosit-o au demonstrat viabilitatea programului de guvernare al PSD şi capacitatea PSD-ALDE de a realiza o bună guvernare. Scenariile alarmante nu s-au adeverit, dimpotrivă. România a întregistrat una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa şi chiar din lume, iar această creştere se simte acum în buzunarele românilor”, a mai spus Dăncilă.

Ea a precizat că România a înregistrat în 2017 o creştere economică record de 7%, însemnând un PIB de 856,4 miliarde lei.

Viorica Dăncilă a fost prezentă marţi în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, la solicitarea grupului parlamentar PNL.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.