Maria Grapini susține campania S&D de protecție a datelor personale!

0

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a transmis mass-media din România un clip excelent, lansat de coordonatorul Comisiei LIBE din PE, Birgit Sippel, pe tema centrală europeană și mondială, de protejare a datelor personale, în urma scandalurilor de notorietate publică, Facebook și Cambridge Analytica. Umanista Maria Grapini este membru LIBE și promotor deschis al libertății de expresie, însă până la bariera ce atinge datele private, care sunt inviolabile, în opinia sa.

Europarlamentarul PPU-sl recomandă cu încredere mesajul clipului S&D, care insistă, evident, pe informații succinte pe care ar trebui să le postăm în mediul on-line.

De ce protejarea datelor personale este importantă? V-aţi întrebat vreodată ce poate face un like pe Facebook? O poză aparent inofensivă? Un share la un video? O felicitare virtuală?

Experții în Social Media susțin că orice postăm, de la o simpla poză, până la orice alt tip de informații, lăsăm o urmă digitală care ulterior poate fi folosită în cu totul și cu totul alte scopuri pe care noi nici nu le conștientizăm. Așadar, mare grijă unde și cui vă lăsați anumite date sensibile!

Reţelele sociale şi platformele digitale trebuie să garanteze o protecţie totală a vieţii private a cetăţenilor.

Umanista Maria Grapini a avut și miercuri, 11 aprilie, o intervenție în PE, în cadrul Forumului “Making Europe Safer”, în cadrul căreia a insistat pentru regulamente precise și o implementare corectă, deoarece lipsa securității afectează viața companiilor, dar și viața cetățenilor.

În plan intern, Grapini consideră că Parlamentul ar trebui să facă modificări în legislația națională și asta cât mai repede.

“Un exemplu concret: legea electorală. Aceasta prevede obligația partidelor de a depune liste cu sute de mii de semnături din partea susținătorilor de la care trebuie să obțină datele personale, mă refer la CNP! Mai există și alte situații în care cetățenilor li se solicită datele cu caracter personal. Legislativul național trebuie să intervină și aici!”, susține umanista Maria Grapini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.