Orban cere demisia ministrului Toader

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii solicită demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, susţinând că acesta nu va participa la „Ora ministrului” de joi de la Senat. De cealaltă parte, Toader a confirmat participarea în plenul Camerei superioare a Parlamentului.

„Solicităm demisia lui Tudorel Toader din mai multe motive. În primul rând pentru faptul că a iniţiat, chiar dacă nu direct ci pe sub masă, prin trio-ul anti-justiţie Şerban Nicolae-Florin Iordache-Eugen Nicolicea, nişte proiecte legislative care s-au dovedit până acum neconstituţionale, care ne-au creat probleme uriaşe pe plan internaţional şi care au pus sub semnul îndoielii independenţa în România. Avem şi un motiv foarte concret. Domnul ministru Tudorel Toader, deşi în comitetul liderilor la Senat a fost convocat la procedura Ora Guvernului pentru joia aceasta, din informaţiile pe care le avem, încearcă să fugă de această prezenţă, invocând pretexte legate de existenţa unei şedinţe de Guvern sau alte pretexte. De asemenea, demersul lamentabil de revocare a procurorului-şef al DNA şi lipsa de fundament în demersul pe care l-a făcut îl indică ca un candidat cert pentru a-şi da demisia şi a părăsi acest guvern”, a declarat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL de la Parlament, potrivit Mediafax.

La rândul său, deputatul PNL, Ioan Cupşa, a anunţat că PNL va depune peste două săptămâni o moţiune simplă prin care liberalii vor cere demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus în mai multe rânduri, la dezbaterea de miercuri a Comisiei pentru modificarea legile Justiţiei, în care s-a discutat despre propunerile de schimbare a legislaţiei penale, că va participa la „Ora ministrului” din plenul de joi a Senatului. De asemenea, încă de săptămâna trecută, ministrul a confirmat că se va prezenta în Parlament.

Pe 23 aprilie, Biroul permanent al Senatului a aprobat cererea formulată de grupul parlamentar al PNL prin care ministrul Justiţiei Tudorel Toader urmează să participe, pe 3 mai, ora 12.00, la „Ora Guvernului” pentru a da explicaţii legate de raportul GRECO.

Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, a publicat miercuri un raport despre România în care îşi exprimă „profunda îngrijorare” faţă de anumite aspecte ale reformelor sitemului de justiţie adoptate de Parlamentul de la Bucureşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.