Medicamentele, letale pentru tinerii cu comportament suicidar!

0

Medicamente prescrise corect pe care o familie le poate avea în casă, însă pe care nu le supraveghează, pot deveni letale pentru un adolescent cu comportament suicidar, avertizează preşedinta Alianţei Române de Prevenţie a Suicidului, Doina Cozman.

Ea a explicat că în România adolescenţii sunt pasibili a face parte din categoria de persoane cu comportament suicidar, care foloseşte substanţele medicamentoase.

Doina Cozman, care este organizatorul conferinţei „Riscul suicidar asociat utilizării produselor farmaceutice eliberate prin farmaciile comunitare”, ce a avut sâmbătă a doua ediţie, a explicat că tinerii au în prezent la îndemână, prin internet, informaţii care îi ajută să afle cum pot extrage substanţe, precum codeina, cu care fie doresc să se drogheze şi scapă lucrurile de sub control, fie încearcă să se sinucidă.

„Adolescenţii pot să folosească fie medicaţia care li s-a prescris lor, asta în caz că au o afecţiune psihică, dar mai frecvent adolescenţii folosesc medicamentele pe care le găsesc în casă. De aceea, vedem la adolescent comportament suicidar efectuat cu preparate pentru boli cardiovasculare sau foarte multe preparate antiinflamatorii şi, în special, preparatul care e folosit de adolescenţi cel mai mult este paracetamolul şi pe locul doi ibuprofenul”, a explicat doctorul Doina Cozman.

Aceasta a transmis, în calitate de preşedinte al ARPS, un avertisment către comunitate de a acorda atenţie riscului pe care medicamentele din casă le pot ridica în combinaţie cu un anumit tip de comportament al adolescenţilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.