Maria Grapini: “Valorile nu aduc un plus societății dacă nu sunt dublate de caracter!“

Share:

Timp de două zile, în 12 și 13 mai, Timișoara este gazda Forumului Vocațional Rotary 2018/Rotary Aspire, eveniment așteptat cu interes de către membrii rotarieni și invitații lor, an de an tot mai numeroși. Temele propuse și susținute de rotarieni la această ediție a Forumului au fost captivante și au cuprins un spectru larg, social, economic, educațional și inovativ, sub care funcționăm ca oameni, țări sau provocări. De la  nevoia prevenției în sănătate, la ultimele descoperiri tehnice și de IT, de la ținta unei economii circulare, în care natura ne devine prieten, nu doar teoretic, până la grija managementului performant și empatic față de angajații mult prea prinși cu stresul zilnic pentru a mai avea timp și de un obligatoriu control medical, de la istorisirile emoționante legate de moștenirea și dezvoltarea unei afaceri de familie până la galeria femeilor de aur ale României, care și-au și ne-au influențat capital viața, toate, sub privirile unei audiențe serioase formate din rotarieni dedicați omului și mâinii întinse la nevoie.

Forumul a debutat cu intonarea imnurilor, al României și al Clubului, și a continuat cu expunerile unor invitați de marcă.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, rotarian de foarte mulți ani și fost președinte al Clubului Rotary Ripensis, a vorbit, sâmbătă, 12 mai, despre femeile reper ale României, sub o titulatură care îi face cinste – Femei de succes în Anul Centenarului. Invitată la cuvânt de către fiul său, lider rotarian dedicat, Grapini a fost vizibil emoționată, deopotrivă mândră.

La borna lui 100, în An de Centenar și mare sărbătoare, umanista care-și ghidează viața după deviza “Succesul este rezultatul eforturilor și perseverenței. Nu îl poți păcăli și nici mitui. Plătești prețul și este al tău!” a punctat ideea pe care ar trebui s-o reținem și s-o folosim.

“Valorile nu aduc un plus societății dacă nu sunt dublate de caracter! Trebuie să fim inspirați, dar și integri! Nu sunt o feministă în cote extreme, însă trebuie să recunoaștem că femeile sunt înzestrate cu un simț aparte și ce bine că e așa! Nu vă fie frică de femei, implicați-le, colaborați cu ele, egalitatea de șanse trebuie să nu mai reprezinte o problemă, niciunde în lume! Încă din 1800, în România, femeile puteau să ocupe orice funcție, erau implicate serios în viața socială. Actualul Parlament are, în această legislatură, cel mai mare număr de femei și e lăudabil acest lucru. Dați-ne voie să vă fim partenere, îndrăzniți, se poate!“, a declarat, sâmbătă, la Timișoara, umanista Maria Grapini.

Cel mai activ europarlamentar român a prezentat publicului o listă impresionantă din galeria femeilor care au schimbat România și lumea, convinsă fiind că motto-ul lui Nicolae Iorga este imortal: “Doamna se amestecă în toate și, când domnul cade, e gata să joace rolul său!”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.