Tăriceanu ironizează criticile Comisiei Europene

0

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, referitor la raportul de evaluare al Comisiei Europene privind Programul naţional de reforme destinat României, că în ţara noastră unii se comportă de parcă „Dumnezeu a coborât pe pământ”.

„Aceste rapoarte, ce impact au în alte ţări? Aici e ca şi cum Dumnezeu a coborât pe pământ şi ne pune pe noi, muritorii de rând, să ne aliniem la ce spune”, a fost răspunsul lui Călin Popescu Tăriceanu, în momentul în care a fost întrebat de raportul de evaluare al Comisiei Europene privind Programul Naţional de reforme destinat României.

Tăriceanu a făcut referire şi la protocoalele SRI cu alte instituţii din domeniul justiţiei, care s-au încheiat şi au funcţionat în timp ce Comisia avea în România activ Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

„S-a dezvoltat o cangrenă, un putregai în domeniiul justiţiei, mă refer la protocoale dintre SRI şi ÎCCJ, CSM şi DNA şi nu am observat în niciun raport MCV, nici cea mai mică preocupare în pofida exemplelor trase privind abuzurile din justiţei”, a mai spus Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Comisia Europeană îndeamnă România să adopte măsuri pentru corectarea deficitului bugetar şi atrage atenţia că evoluţiile politice din ultimul an generează dubii privind ireversibilitatea progreselor în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei la nivel înalt.
„Evoluţiile din ultimul an au generat dubii ample privind ireversibilitatea şi sustenabilitatea progreselor substanţiale înregistrate de România în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei la nivel înalt. Independenţa justiţiei este supusă provocărilor şi există presiuni asupra instituţiilor judiciare şi asupra sistemului instituţional de combatere a corupţiei, în timp ce progresele în problemele rămase sunt obstrucţionate”, subliniază Comisia Europeană.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.