Macron se întâlnește cu Papa Francisc la Vatican

0

Preşedintele francez Emmanuel Macron se întâlneşte marţi pentru prima dată cu Papa Francisc, într-o vizită pe care şeful statului francez o face la Vatican şi care exclude vreo întrevedere cu noul guvernul italian, aflat într-un scandal politic cu Parisul, notează marţi AFP.

Principalul punct al agendei întrevederii de la Vatican, programată pentru ora locală 10:30 (08:30 GMT), va fi situaţia migranţilor care încearcă să ajungă în Europa.

Înainte de această întrevedere, Emmanuel Macron are prevăzut un mic-dejun cu membrii comunităţii laice Sant’Egidio, extrem de implicată în primirea migranţilor şi organizatoare de ‘culoare umanitare’ pentru refugiaţii sirieni.

În legătură cu valul de migranţi care sosesc în Europa, Papa Francisc apreciază că ‘trebuie să se investească inteligent pentru a le oferi locuri de muncă şi educaţie’ în ţările de origine, în special în cele africane.

Un alt subiect între preşedintele Macron şi suveranul pontif va fi laicitatea în Franţa. Şeful statului francez a declarat cu mai multe ocazii că doreşte să ‘repare legătura’ dintre Biserica Catolică şi Franţa, relaţie afectată mai ales de adoptarea legii privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, în 2013.

Este de aşteptat ca Emmanuel Macron să profite de audienţa sa la Sfântul Scaun pentru a-l invitat pe Papa Francisc în Franţa, în particular în oraşul Marsilia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.